Türkiye futbol federasyonu yaptığı açıklamada, takımlardan bulunacak oyuncu sayısından transfer süreci ve sayına kadar birçok konuya yer verildi. Açıklamada ise şu maddeler yer aldı:

 a) Takım Listesi en fazla 25 futbolcudan oluşur.

 b) Kulüpler, A Takım Listesinde en fazla 3 kaleci bulundurabilir. Bu kalecilerden en az birinin 01.01.1999 ve sonrasında doğmuş futbolcu olması zorunludur.

 c) Kulübün “b” bendinde öngörülen kriterlere uygun futbolcuları bildirmemesi durumunda A Takım Listesi, bildirilmeyen futbolcu sayısı kadar eksik oluşturulur; ayrıca ilgili kulüpler hakkında talimatlara aykırılık sebebiyle disiplin işlemi yapılır. A TAKIM LİSTESİNİN TFF’YE SUNULMASI a) Kulüpler, ilk resmi müsabakalarından 24 saat öncesine kadar A Takım Listesini TFF’ye ibraz etmek zorundadır. 14 b) A Takım Listesi birinci transfer ve tescil dönemi içerisinde kulübün resmi müsabakalarından 24 saat önce kulüpler tarafından revize edilebilir.

c) A Takım Listesinin ikinci transfer ve tescil dönemine kadar geçerli olacak şekilde, birinci transfer ve tescil döneminin bitimini takip eden iki gün içerisinde TFF’ye ibraz edilmesi zorunludur.

d) İkinci Transfer ve Tescil Döneminin başlangıcından itibaren kulüpler A Takım Listelerini kulübün resmi müsabakalarından 24 saat öncesine kadar revize edebilirler.

e) İkinci Transfer ve Tescil Döneminin bitimini takip eden iki gün içerisinde sezonun sonuna kadar geçerli olacak A Takım Listesinin TFF’ye ibraz edilmesi zorunludur.

f) A Takım Listesine yazılacak olan futbolcuların kulüp adına TFF tarafından tescillerinin yapılmış olması zorunludur. Ancak, uluslararası transferlerde Uluslararası Transfer Sertifikası talep edilmiş olmasına rağmen sertifikası gelmeyen futbolcular A Takım Listesine yazılabilir. Bu durum listede kulüp tarafından açıkça belirtilecektir. Bu durumda olan futbolcular TFF tarafından tescil edilmedikçe müsabakalarda oynama uygunluğunu kazanamazlar. Bu futbolcuların tescilinin gerçekleşmemesi halinde revize dönemleri dışında bu futbolcuların yerine başka futbolcuların ilave edilmesine izin verilmez.

g) A Takım Listesini süresinde TFF’ye ibraz etmeyen kulüplerin müsabakalara katılmalarına izin verilmez.

MÜSABAKA İSİM LİSTESİ

Müsabaka isim listeleri yukarıda belirtilen koşullar ve aşağıdaki usule göre oluşturulur.

a) Müsabaka isim listesi en fazla 18 kişiden oluşabilir.

b) TFF 3. Lig müsabakalarında 18 kişilik müsabaka isim listesine 31.12.1996 ve daha önce doğmuş en fazla 10 futbolcu yazılabilir. Bu sayının aşılması halinde ilgili kulüp hakkında Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri uygulanır.

c) Müsabaka isim listesinde 01.01.1997 ve daha sonra doğmuş olan en az 8 futbolcunun bulundurulması zorunludur. Listeye 01.01.1997 ve daha sonra doğmuş olan 8 futbolcunun yazılmaması halinde, müsabaka isim listesi yazılmayan futbolcu sayısı kadar eksik verilir. Bu durumda ilgili kulüp hakkında talimata aykırılık nedeni ile disiplin işlemleri uygulanır.

d) Müsabaka isim listesinde, A Takım Listesi’nde bulunan futbolculardan en az 2’sinin 01.01.1999 ve sonraki tarihlerde doğmuş olması ve 14’üncü yaş gününe denk gelen sezon ile 19’uncu yaş gününe denk gelen sezonlarda kesintili veya kesintisiz en az 2 sezon veya 24 ay kendi kulübünde, TFF’ye ve/veya diğer federasyonlara bağlı kulüplerde tescilli olması zorunludur.

e) Kulüpler, 01.01.2001 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş Türkiye A Milli Takımında oynama uygunluğu bulunan tescilli profesyonel futbolcularını A Takım Listesine yazmaksızın müsabakalarda oynatabilirler. Bu futbolcuların son 6 ay süreyle kulübüne tescilli olması halinde 15 yaşını tamamlamış olmaları kaydı ile profesyonel futbolcu olmaları koşulu aranmaz dedi.