Federasyonu tarafından yapılan son açıklamaya göre amatör futbolcular için lisans işlemlerinin gerçekleştirilmesi durumunda aile hekimliğinin yanında kardiyoloji bölümünden de sağlıklı raporu alınması belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Kulüpler her sezon başında yetki belgesi ve imza sirkülerini vermek zorundadır. Kulüpler imza yetkisi verdikleri yöneticilerin isimlerini kulübün karar defterine yazarak, karar defterinin ilgili sayfasının fotokopisi ve EK:5’i birlikte lisans işlemlerini yapacakları TFF Bölge Müdürlüklerine ASKF’ler aracılığıyla vereceklerdir.

2020-2021 Futbol sezonunda ilk kez (filiz) lisans çıkartma, vize işlemleri ve amatör futbolcuların Ulusal bazda transfer işlemleri 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır. Uluslararası transfer işlemleri ise 15 Şubat - 12 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilir. Kulüplerin, vize, filiz lisans ve transfer işlemleri ile ilgili belgelerinde, Bölge Müdürlüklerinin talebi halinde belgelerin asıllarının verilmesi zorunludur. Asıllarını vermeyen kulüplerin lisans işlemleri yapılmaz. Kulüpler TFF’nin banka hesabına para yatırdıklarında, banka dekontuna kulübün isminin yanında Federasyon Tescil Kod numarasınıda mutlaka yazacaklardır.

Tüm lisans işlemlerinde (vize, filiz, transfer vb.) lisans evrakları TFF Bölge Müdürlüklerimize ASKF’ler kanalıyla ulaştırılacaktır. (TFF tarafından sadece vize ve filiz lisans işlemlerini kendi illerinde yapabilmeleri için yetki verilen ASKF’ler hariç) Bölge Müdürlüklerimiz, kulüplerin ASKF’lere uğramadan getirdikleri lisans işlemlerini işleme almayacaklardır. 1) İLK KEZ ÇIKARTILACAK (FİLİZ) LİSANS İŞLEMLERİ Filiz lisans, bir futbolcunun çıkardığı ilk lisanstır. Filiz Lisans çıkartılması için gerekli belgeler: a) Fotoğraflı nüfus cüzdanının aslı ile birlikte arkalı önlü fotokopisi (Nüfus cüzdanında resmi bulunmayanlara lisans verilmeyecektir).

Ehliyet veya pasaportda geçerlidir. b) Son 6 (altı) ay içinde çekilmiş iki adet fotoğraf (Filiz Lisans Formu ve sağlık raporunda kullanılan fotoğrafın aynısı ve fotokopisi olmayan). c) Futbolcunun 2020-2021 sezonu için alınmış sağlık raporu (EK: 10) Sağlık raporu, özel ve devlet hastanelerinden, sağlık ocaklarından, Aile Sağlığı Merkezinden, Hükümet Tabibliğinden ve Kamu Kuruluşlarının resmi doktorlarından alınabilir. Fotoğrafsız sağlık raporu kabul edilmeyecektir. Fotoğraf doktor tarafından kaşelenip imzalanacaktır. Doktor kaşe vurmadığı takdirde fotoğraf ASKF’ler tarafından kaşelenip imzalanacaktır. 1970 ve daha büyük doğumlu futbolcular filiz lisans çıkarttığında, vize veya transfer işlemi yaptırdığında sağlık raporunun yanında bir kardiyoloji uzmanından futbol oynamasında sakınca olmadığına dair belge alıp vermesi gerekir.”