Düzce şampiyonluğu kutluyor… Kırmızı lacivertli takım 3. Lig 2. Grup’ta 37. haftada Trabzon’da oynadığı Yomraspor maçını 2-1 kazanarak bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Koca Çınar 21 yılına ardından yeniden 2. Lig’e yükseldi.

Şampiyon şarkılarla beklendi

Maçın bitiş düdüğünün çalmasıyla birlikte büyük bir heyecanla sonucu bekleyen Düzceliler adeta yollara döküldü.  Şampiyonluk coşkusunun doyasıya yaşandığı kent kırmızı laciverte büründü. Her yaştan yüzlerce taraftar Anıt Park’ta toplanarak meşale ve bayraklarla Düzcespor kafilesini beklemeye başladı. Saatler boyunca susmayan Düzceliler şampiyonluk şarkılarını hep bir ağızdan söyledi.

Kalabalıkta zor ilerledi

Trabzon’dan uçakla İstanbul’a gelen oradan da takım otobüsüyle Düzce’ye hareket eden Düzcespor kafilesi gece saat 3 sıralarında Gölyaka gişelerinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Kalabalıkta ilerlemekte güçlük çeken takım otobüsü Anıtpark’a bir saatte varabildi.

Binler meydanda buluştu

Düzcesporlu futbolcular, teknik heyet ve yöneticilerin meydanda bekleyen binlerle buluşmasında ise şampiyonluk sevinci tavan yaptı. Şampiyon takımı ‘Şampiyon Düzcespor’ tezahüratlarıyla karşılayanlar arasında Düzce Valisi Cevdet Atay, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de yer aldı.

Vali Atay: Şampiyonluk çok yakıştı

Düzce Valisi Atay burada yaptığı konuşmada ‘Şampiyonluk Düzce’ye çok yakıştı’ diyerek kulüp yönetiminden futbolculara ve teknik heyete emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Özlü: Çok güzel bir stadyum yapıyoruz

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk özlü de ‘Düzce’ye yakışan oldu.’ sözleriyle kulübü kutladı. Özlü, ‘Taraftar burada, stad nerede’ tezahüratının ardından da ‘Gençler size çok güzel bir stad yapıyoruz. Güzel bir proje hazırladık. Hayırlı uğurlu olsun.’ diyerek yeni stadyum yapılmadna eskisinin yıkılmayacağını söyledi.

Vekil Keşir: Düzce çifte bayram yaşıyor

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Düzce’nin çifte bayram yasadığını anımsatarak, “Bu bayram çifte bayram oldu. Kulüp yöneticilerimizden futbolcularımıza kadar herkesi tebrik ediyorum. Alın teri döken herkesi tebrik ediyorum. Hepimize iyi bayramlar diliyorum.” diye konuştu.

Kapoğlu: Hedefimiz Süper Lig

Taraftarın sevgi gösterisi eşliğinde sözü alan Düzcespor Kulübü Başkanı Gökhan Kapoğlu da hedefin Süper Lig olduğunu belirterek, “Bu yola çıkarken yönetimimiz gece gündüz seferber oldu. Zorlu bir yola çıktık. Allah bize bu başarıyı nasip etti. Şükürler olsun. Bundan sonra Düzce hep beraber kenetleneceğiz. İnşallah Süper Lig’e kadar çıkacağız.” dedi.

İncedal: Onur duyuyorum

Düzce’nin eniştesi olan Düzcespor’un başarılı teknik direktörü Yavuz İncedal da eşine Düzcespor'u şampiypn yapmak için söz verdiğini belirterek, “Evime artık çok rahatlıkla gidebilirim. Bu başarı bir dayanışma başarısı. Bu başarı Düzce halkının özlemle yıllardır beklediği bir andı. Bunu hep birlikte el ele ve o muhteşem siz taraftarlarımızla yaşattığımız için onur duyuyorum. Ve diyorum ki şampiyonluk Düzce’ye çok yakıştı.” dedi.

Coşku sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü

Konuşmaların ardından Düzcespor kaptanı Nevzat Bilen taraftara üçlü çektirdi. Ardından temsili şampiyonluk kupası şampiyon takımın elinde göğe yükseldi. Düzceliler, sabahın ilk ışıklarına kadar Anıt Park’tan ayrılmayarak şampiyonluk ve 2. Lig coşkusunu şarkılar, tezahüratlar ve konvoylarla yaşadı.

HABER / FOTO: Harun can ŞERBETÇİ