Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınına karşı bulaş riskini engellemek amacıyla maçlar yaklaşık 16 aydır seyircisiz oynanıyordu. Futbolseverlerin merakla beklediği yeni sezonda geçerli olacak ‘seyircili maç’ haberinin detayları belli oldu.

TFF Yönetim Kurulu'nun 2021-2022 sezonunda oynanacak profesyonel müsabakalara stadyum kapasitelerinin yüzde 50'si oranında, localara ise tam kapasite ile seyirci alınmasına dair kararına istinaden TFF Sağlık Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile yaptığı istişareler sonucunda seyircilerin stadyumlara giriş şartlarını belirledi.

HES KODU İLE PASSOLİG ENTEGRE EDİLECEK

Buna göre Süper Lig ve TFF 1. Lig için seyircilerin stadyumlara girişleri, HES/Passolig entegrasyonu ile Passolig üzerinden alınan biletler ile yapılacak. Bilet alacak kişilerin, HES kodu bilgilerine Passolig' in ulaşmasına onam vermesi gerekecek. HES kodu uygulaması ile Covid-19 aşıları kontrol edilen ve HES kodunun onay verdiği seyirciler stadyuma girebilecek.

YA AŞI, YA GEÇİRME ŞARTI YA DA TEST…

Aşı olmamış ve Covid-19 geçirmemiş seyircilerin ise müsabaka gününden 48 saat önce PCR testi yaptırmaları gerekecek. Aşı olmuş seyircilerin girişlerindeyse son aşı tarihlerini takip eden 14 günden sonra başlamak üzere 180 gün süre ile herhangi bir test şartı aranmayacak. Salgını atlatanlardan da 180 gün boyunca test istenmeyecek. Covid-19 geçirmiş ancak müsabaka tarihi itibarı ile henüz aşı takvimini tamamlamamış seyirciler HES kodu onayı ile stadyuma girebilecek.

2. VE 3. LİGLERDE HES KODU