Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet 3. Sınıf öğrencilerinden Nihal Özmen, Şeyma Türkoğlu, Gamze Doğan, Elif Gültekin ve Berrin Beyza Seven’in hayat verdiği “Spor Engel Tanımaz” projenin ilk 'sosyal farkındalık' etkinliği Akçakoca’da gerçekleştirildi.

Proje kapsamında 10 engelli öğrenci ve aileleri ile sahil turu gerçekleştirildi. İlk defa deniz gören engelli öğrencinin aralarında bulunduğu grup ardından saat 13.00’da oynanan Akçakoca Barbaros Anadolu Lisesi ile İstanbul Özel Bostancı Doğa Anadolu Lisesi erkek voleybol müsabakasını izledi.

Engelli öğrenciler, spor müsabakasını takip edip sporun rekabet güzelliğini yaşayarak iki takımın sporcularıyla bir araya geldiler. Maç etkinliği sonrası Akçakoca Öğretmen evinde öğle yemeği yenildi.

Proje koordinatörü etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Bu yürütmüş olduğumuz proje kapsamında amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz.  Bir günlüğüne de olsa onları evlerinden uzaklaştırıp farklı bir aktivitede bulunmalarına vesile olabildik. Biz engelli bireylerin hayatına daha fazla dokunmak istiyoruz bu doğrultuda etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.