Spor referans programı Öncü TV’nin bir ekran klasiği Sportmence’nin pazartesi günü canlı yayınla ekrana gelen bölümünde yine spora dair konuşulmayan kalmadı. Usta gazeteci Harun Can Şerbetçi’nin hazırlayıp sunduğu Sportmence’nin konukları Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Bıyık ve Düzce Postası yazarı gazeteci Metin Köseer oldu.

İlgiyle izlenen programda 3. Lig 2. Grup’ta şampiyonluk iddiasıyla yola çıkan Düzcespor’un bay geçtiği ikinci haftanın ardından oynadığı ilk deplasman maçında Şile Yıldızspor’a karşı aldığı 1-0’lık mağlubiyet değerlendirildi. Programda Düzce’de spora ve Düzcespor’a dair pek çok konu masaya yatırıldı. Şerbetçi ve konukları yılların birikimiyle harmanladıkları çarpıcı yorumlarını izleyiciye aktardı.

KÖSEER: ‘HER TÜRLÜ İMKÂNINIZ VAR, ÇIKIN OYNAYIN’

Köseer, 3. Lig 2. Grup’ta enteresan şeyler olduğunu söyleyerek, “Bu grup enteresan bir grup, kapalı bir kutu bir maç alan zirveye çıkıyor bir maç kaybeden aşağı düşüyor, çok enteresan bir gruba düştük.” dedi. Düzcesporlu futbolcular için yönetimin her türlü imkânı sağladığını kaydeden Köseer, “Her istediğiniz yapılıyor, tesisleriniz hazır, paranızı gününüzde alıyorsunuz. İdmanlarınızı yapıyorsunuz, formalarınız var,her şeyiniz var yani her şey bütün imkânlara sahipsiniz o zaman ne kalıyor ortaya sahaya çıkıp top oynamak kalıyor. Başkan elinden geleni yapıyor, yönetim elinden geleni yapıyor tesislerde sizi yalnız bırakmıyorlar her an yanınızdalar bir eksiğinizi görseler yapmaya çalışıyorlar. O zaman iş sahaya çıkıp oynamakta o zaman sahaya çıkacaksın, yüreğini ortaya koyacaksın, ruhunu ortaya koyacaksın.” diye konuştu.

“HOCA OYUNU ÇÖZECEK”

Teknik Direktör İncedal’ın yenilginin ardından olaya müdahale etmesi gerektiğini belirten Köseer, “Bu transferleri kim yaptı? Hoca koyacak ortaya yüreğini abi hoca istiyorsa hoca oyunu çözecek abi A planı tutmuyorsa B planına geçecek B planı tutmuyorsa C planına geçecek yani sadece 4-3-3 ya da 3-2-1 diye çıkarmayacaksın, gidip taktik değiştireceksin abi hocalık budur yani. Şimdi adam 89. dakika bir sıfır mağlup oyuncu değiştiriyor sen zaten mağlupsun ya ne oyuncu değiştirip zaman çalıyorsun yani böyleler yapılıyor, böyle yapan hocalar var ben bunlara kızıyorum yani böyle olmaz.” dedi.

“DÜZCESPOR DEYİNCE HERKES ÜRKÜYOR”

Düzcespor taraftarının şampiyonluğa hasret olduğunu belirten Köseer, “Atatürk heykelinin önünde kutlamaya sevince boğulmaya hasret. Bu sene ne yapıp, yapıp hocamıza söylüyorum bak tekrar söylüyorum futbolcu arkadaşlarıma söylüyorum, kardeşlerimize söylüyorum arkadaşlar, yönetim olsun başkan olsun elinden geleni yapmaya çalışıyor. Sizden ricam yüreğinizi ortaya koyun ya Ampute Milli Takımı ya tek ayaklı oynayan takım ruhunu ortaya koydu ya. Bunlar Avrupa şampiyonu oldu. Bakın bir şey söyleyeyim size 2002 yılında Dünya 3.sü oldu hesaplarına kaç para geçti biliyor musun? Beşer yüz milyar geçti o zamanın parasıyla beşer yüz milyar hesaplarına geçti. Ampute Milli Takımı’nın hesabına kaç para geçecek acaba onlarda şampiyon oldu merak ediyorum? Şilespor bir semt takımı Düzce’nin Hamidiye Mahallesi, semt takımı ya İstanbul’un semt takımı Düzce bir vilayet, il takımı. Sen birincilik kapısından dönmüşsün isim yapmışsın isim her şeyden önce bir ismi var Düzcespor deyince herkes çekiniyor, ürküyor. Biz Sakarya Kocaeli’nden bunların hepsini yaşadık. Ama bir sıfır yenilince üzülüyoruz.” diye konuştu.

ŞERBETÇİ: KAMUOYUNU AYDINLATIN

Harun Can Şerbetçi de Bitexen’in Düzcespor’a isim sponsoru olmasıyla ilgili kamuoyunun yönetimden açıklama beklediğini belirterek, “Bitexen bizim isim sponsorumuz oldu, güzel bir şey bir sponsor bulduk diğer takımlarda da var sponsorlar kamuoyu şunu merak ediyor. Şöyle konuşuluyor daha doğrusu Düzcespor yönetim kuruluna söylüyorum bunu sizi aktarıyorum bilmiş olun Bitexen’len kaç liraya anlaşıldı? Kimine göre beşyüz bin lira, kimine göre bir buçuk trilyon bunun hangisi doğru? Bunu kamuoyuna açıklamaları gerektiğini ben defaten konuşmaları duydum. Beşyüz bin liraysa çok ucuz bir para.” dedi.

BIYIK: ŞU AN İYİ BİR TAKIM GİBİ GÖRÜNÜYOR

Düzce ASKF Genel Başkanı Erdoğan Bıyık da, “Tabii beş yüz bin lira gibi bir rakam isim sponsorluğu için çok cüzi bir rakam mı evet ama tabii gene işin en şeyini Gökhan başkan bilir ne olduğunu inan bende bilmiyorum yönetim kurulu bilir ama üç yüz olsun beş yüz olsun bir buçuk olsun iki buçuk olsun herhalde onlarında bir yaptığı planlama vardır diye tahmin ediyorum. İşte ismi başkasına satalım, göğsü başkasına satalım, kolu başkasına satalım diye bir programları da olabilir. Bildiğim için söylemiyorum ama öyle olabilir diye düşünüyorum. İnşallah bu sezon hepimizin takip ettiği gibi güzel transferler yaptılar, iyi bir takıma şu an sahip gibi görünüyor siz tabi daha iyi analiz edersiniz öyle görüyorum ben bilmiyorum ama inşallah başarılı olur lig erken hiçbir şey daha oturmuş da değil ama iyi olur diye düşünüyoruz yani diliyoruz yani daha doğrusu.” diye konuştu.

ŞERBETÇİ: BU MAĞLUBİYET DERS OLSUN

Usta gazeteci Şerbetçi, sezonun 3. haftasında alınan bu mağlubiyetten ders çıkarılması gerektiğini belirterek, “Bu mağlubiyet bize ders olsun, biz de aynı şeyleri söyledik .Yani biz Şile Yıldızspor gibi bir takıma yenilmeyelim, yani biz Düzcespor’uz. Çünkü yani bu açıdan önlemini almak lazım. Biz sponsor konusunda da başkanımızı destekliyoruz. Bulmak zorunda, ekonomik olarak bir destek bulmak zorunda. Bizim söylemiş olduğumuz şu kamuoyu bu rakamı bilmiyor. Başkanımız ve de yönetim kurulumuz çıkar açıklar rakam şu der kardeşim, bu rakama anlaştık, şu rakama anlaştık der. Yani Kamuoyu da doğruyu bilmiş olur. Çünkü sözleşme imzalanmış bu açık resmi belge bu bunun gizlisi kapaklısı bir şeyi yok. Hiçbir şekilde kimseye de itham etmiyoruz ama kamuoyu bu rakamın açıklanmasında rahatlar.” ifadelerini kullandı.

KÖSEER: DÜZCESPOR HALA GELİRE SAHİP DEĞİL, YAZIK

Düzcespor’un 54 yıllık mazisine atıfta bulunan Köseer de, “1967 yılında kurulan Düzcespor Kulübü hala bir gelire sahip değil yani yazık çok yazık. Ne bir halı sahamız var, ne bir benzin istasyonumuz var, ne bir park gelirimiz var. Hiçbir gelirimiz yok. Sabit bir gelirimiz yok aylık alır gibi. Hep böyle dediğim gibi sponsor bulmaya uğraşıyoruz işte kapı kapı gezip para istiyoruz işte yetkililerden para istiyoruz ya da iş adamlarının sırtına yüklüyoruz yani yada fabrikaları geziyoruz. Biz çok gezdik kameralarla fabrikaları çok para topladık yani Düzcespor dostu diye çok amblemler sattık yani geceler yaptık birçok çekilişler yaptık ama sabit bir gelire sahip olamadık bir türlü. İlk defa bu yönetimde stadın içine tabela reklamları kondu yıllardır konulmuyordu yoktu.” dedi.

BIYIK: TÜM TAKIMLAR GURURUMUZ

Düzce’deki tüm takımların guru kaynağı olduğunu kaydeden Bıyık, “Bizim de ASKF Başkanı olarak tabi Düzcespor gibi 3.Lig’deki takımlarımız BAL’ daki takımlarımız bizim gururumuz. O zaman Düzce’nin sporu başarılı demektir yani o zaman ASKF Başkanı başarılı demektir görüntü bu yani. Şimdi ligde takımın yok bölgeselse doğru düzgün takımın yok bir iniyor bir çıkıyor bunların hepsi bizim hanemize başarısızlık olarak yazılıyor.” diyerek 1. ve 2. amatör kümelerin birleştirme kararı ile ilgili konuştu.