Her hafta Pazartesi akşamı Öncü TV’de yayınlanan Sportmence Programında Düzcespor’un ilk yarı karnesi, belli olmayan kamp programı, DüzcesporStore’de yapılan etkinlikler gündeme geldi. Ayrıca konuk olarak Düzce Belediye Erkek Basketbol antrenörü Benan Özçelik ve altyapı oyuncusu Batuhan Ozan da katıldı.

“Amacımız Düzcespor’a zarar vermek değil”

“Düzcespor’da Kamp programı belli değil?”diyen Yavuz, “Ligin ilk yarısını konuşacağız. İlk yarısı sona eren ligimizde 1 haftalık izinin ardından yarın top başı belli olacak. Kamp programı belli değil. Devam eden süreç var bakalım yarın neler olacak. Bir başka konu daha var görüşmeler var sonlanmadığı için paylaşamıyoruz sizinle amacımız Düzcespor’a zarar vermek değil” dedi.

“Güzel bir ikinci devre yaşarız diye düşünüyorum”

“Sıkıntılardan da çok uzak değiliz!” diyen Kadıoğlu, “Bunca olumsuzluğa rağmen bulunduğumuz yerin kötü bir yerde değiliz çokta iyi yerde değiliz. Telafisini yapabiliriz hedefimize çok uzak değiliz ama sıkıntılı yere de çok uzak değiliz. Kırşehir bizden sadece iki maç fazlalığı var. Mağlubiyet bakımından ilk beş sıradaki takımlarla eş değeriz. İkinci devre inşallah her şey düzelir. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Güzel bir ikinci devre yaşarız diye düşünüyorum” dedi.

“Her an her şey olabilir, tam ortada bir yerdeyiz”

Düzcespor’un hedefini belirlemesi gerektiğini söyleyen Murat Yavuz, “Düzcespor grubunu 11. Sırada yer aldı. İç saha performansının çok kötü olduğunu, deplasman da bir nebze daha iyi olduğunu söyledik. Her an her şey olabilir, tam ortada bir yerdeyiz. Düzcespor hedefini belirlemesi gerekiyor. Şampiyonluğa mı oynamak istiyor yâda geçen seneki gibi playoff’tamı oynamak istiyor. Ya da yarın futbolcuların hepsi dönecek mi?” dedi.

“Biz ince çizginin olduğu yerdeyiz”

Sıkıntı yaşamayan hiçbir kulübün olmadığını belirten Kadıoğlu “Bunlar da aynı sıkıntıda aynı durumdalar ama ikinci sıradaki takımın bu açığı kapatması daha kolay ama on birinci sıradaki takımın daha zor. Neden mi bir hedefleri var ya şampiyon olacağız ya playoff’lara gideceğiz. Biz ince çizginin olduğu yerdeyiz. Yarın inşallah futbolcu kardeşlerimiz takıma katılım verirler” diye konuştu.
Oyunun tamamında yer alan oyuncumuzun çok olmadığını kaydeden Murat Yavuz, “İlk yarının tamamının oynayan bir futbolcumuz var o da Gökhan Siverek, buradan kendisinin tebrik ediyorum. 17 maçın 17’sinde tamamında oynamış, bunun haricinde Aybars ikinci sırada, üçüncü sırada ise Alperen, baktığımızda oyunun tamamında yer alan oyuncumuz çok da değil” dedi.
“İnşallah hocamız eksiklikleri giderir”

Abdulkadir Kadıoğlu ise, “En çok oyuna giren çıkan hep orta saha ve kanatlarımız olmuş, burada ki sıkıntıları gördüğümüz tabloyu tasdikleyen istatistik tablosu. Baktığında Tunahan merkez orta saha kardeşimiz. Dokuz kez oyuna sonradan girmiş. O bölge de dokuz kez oyuncu değişikliği olmuş. Salih ön libero kardeşimiz yeteneğinden de bahsetmiştik. Birçok kez oyuncu değişikliği olmuş ama hep aynı bölge, bizim sıkıntıyı gördüğümüz orta saha da sıkıntı var dediğimiz, oyuncuların birbirinden uzak oynadıklarını söylediğimiz. Üç haftadır her şeyi söylediğimiz istatistik çalışması. İnşallah hocamız eksiklikleri giderir” şeklinde konuştu.

“Kaptan demek lider demek”

“Kaptan demek lider demek” diyen Murat Yavuz şöyle devam etti:
“Şimdi hafta içinde Öncü Spor olarak destek verdiğimiz orada olduğumuz DüzcesporStore mağazamızda takım kaptanımız Sabutay’ın fikirlerin aldık. Sohbet ortamında kameralar karşısında değildi. Takım kaptanı Sabutay şehrimizde, kaptan demek lider demek, hoşuma gitti. Etkinliklerde bizzat yer aldı. Her gelen taraftarla ilgilendi. Enver kardeşimize de teşekkür ederiz.”

“Ben yarın çok büyük bir fire vermeyeceğimizi düşünüyorum”

Abdulkadir Kadıoğlu ise Yavuz’un sözlerine karşılık şunları kaydetti:
“Kaptan demek takım içinde dengeleri koruyan. Yöneticiler ile futbolcular arasında amortisör görevini gören demek. Bu kardeşimiz çok fedakâr herkesten daha fazla alacağı var hiçbir alacağını almamış. Ben yarın çok büyük bir fire vermeyeceğimizi düşünüyorum. Sabutay kardeşimize desteğinden dolayı teşekkür ediyorum,  Futbolcular saha da her şeyini versin. Biz herkesi her yerde yenebilecek güçteyiz. Bunu futbolcu kardeşlerimize hissettirmek kafalarındaki soruları çıkarmak gerekiyor. Gökhan gibi Sabutay gibi olsunlar. Her şeylerini versinler.”

“Henüz kamp programı yok”

Henüz kamp programı olmadığını söyleyen Murat Yavuz, “Yarın futbolcu kardeşlerimiz toplanacak ama henüz bir kamp programı yok. Futbolcu olarak ne düşünürsün. Bu futbolculara ne söylenecek ki kafaları rahat olacak” dedi.
Futbolcu için en kötü şey belirsizlik olduğunu söyleyen Abdulkadir Kadıoğlu, “Para konusu ayrı konu. Futbolcu şunu bilmeli bugün antrenman var, şu gün kamp var bilmeli. Diğer konu ile ilgili yapılan çalışmaları görüyorsunuz bizim futbol sevdalısı ağabeylerimizin yaptıkları çalışmalar ortada. Bu hızlı bir hareket mi? Hızlı hareket edilecek bir konu değil” tespitinde bulundu.

“Kart tablosuna baktığımızda çok hırçın değiliz”

Yönetimin adım atmadığı iddiasında bulunan Murat Yavuz, “Belirsizlik çok kötü bir şey, ne olacağın belli değil, futbolcu hak ettiğim kazançları alabilecek miyim der. Futbolcunun elinde ne var TFF uyuşmazlık çözüm grubu var. Buraya başvuracağın bir konuda lehinize sonuçlanacak bir konu. Bunu bir hafta on gün geciktirebilirsin ancak baktığında adım atılmıyor beni endişelendiren konu bu. Geçen hafta yapılan görüşmeler var, bu görüşmeler titizlikle yürütülüyor. Bir takım çalışmaların olduğunu biliyoruz ama neticelenmediğinden dolayı izleyicilerimizle paylaşmıyoruz. Kart tablosuna baktığımızda çok hırçın değiliz ilk yarıyı 2 kırmızı ile kapatmışız. Biri Sabutay sarıdan kırmızı diğeri Kadir Yazıcı’nın gördüğü kırmızı kart görmüş, onun haricinde kırmızı kart gören oyuncumuz yok” dedi.

“Takımımız kart görmesin ama takımımız sert ve agresif olsun”

İsmail Köse’nin gördüğü 8 sarı karta şaşırdığını belirten Kadıoğlu, “Ben onun şöyle olduğunu düşünüyorum. İsmail topla oynamayı seviyor beceriyor da, yetenekli bir oyuncu, topları kaptırdıktan sonraki hamlelerinde gördüğünü düşünüyorum. Biz hep diyorduk ki Sabutay, Enver, Kadir önde Salih’in üzerinden geçiyor diyorduk. Baktığımız da en çok kart gören Sabutay dört kez görmüş, kadir dört kez, Enver altı kez Salih yedi kez görmüş. Biz hep şunu söylüyoruz takımımız kart görmesin ama takımımız sert ve agresif olsun. Ben ısırmayı seven agresif kazanmayı isteyen takım görmek istediğim için bizi destekleyen tablo olmuş” tespitinde bulundu.

Düzce Belediyesi Erkek Basketbol Takımı Sportmence’de

Sportmence programına konuk olan Düzce Belediyesi Erkek Basketbol Takımı yardımcı Antrenörü Benan Özçelik ve altyapı oyuncusu Batuhan Ozan da Düzce’deki basketbolda belki de Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes ile maçlar yapacaklarını söylerken altyapı oyuncusu Batuhan Ozan ilk hedefinin A Takımında oynamak olduğunu söyledi.
Özçelik, Düzce Belediye Erkek Basketbol Takımını Üst Lige Taşımaya Çalışıyoruz. Düzce belediye basketbol takımında yardımcı antrenörüyüm. Üç sezondur birinci lig de mücadele ediyoruz. İkinci ligde iken baş antrenördüm bu sene de yeni bir görevim daha var. O da alt yapı koordinatörlüğü. Düzce deki var olan potansiyeli üst ligi taşımayı amaçlıyoruz” dedi.
Batuhan Ozan ise, kendini şöyle tanıttı:

“Ben Batuhan ozan beş senedir alt yapıda oynuyorum. Alt yapı Düzce’de çok gelişmiş değil. Biz de Sakarya da ikinci olarak bölgeye çıkma şansı yakaladık. Ben de mutluyum Benan ağabey ve Bayram Ali ağabey sayesinde.”

“Misyon alt yapıyı güçlendirip üst yapıya oyuncu kazandırmak”

Düzce Belediyespor olarak daha önce daha önce yapılmayan bir misyonu hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirterek şunları kaydetti:
“Düzce Belediye olarak bu sene daha evvel yapmadığımız bir misyonu hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu misyon alt yapıyı güçlendirip üst yapıya oyuncu kazandırmak. Daha evvelki sezonlarda yapmadık değil ama belli potansiyelde yaptık. A takımda üç tane Düzceli genç oyuncu var 99-97-2002 doğumlu oyuncular. Altan da bir potansiyel geliyor. Bu oyuncuları daha çok nasıl maç yaptırırız lige hazırlarız dedik. Başkanımız Hatun hanımın önderliğinde bana görev verdiler.  Bayram Ali Kılıç ile birlikte o da sağ olsun gönülden destekliyor. Bir mali beklentisi olmamasına rağmen gönülsel olarak bu işe girdi. Bu çocuklara nasıl maç yaptırırız Düzce’de maç yaptırmaya kalkarsak dört maçla bir üst gruba gidiyorsun. Bu iş olmaz dedik. İzmit’le, Zonguldak’la, Bolu’yla konuştuk. En uygun kolay olacağını düşünerek Adapazarı ile konuştuk orda 10 maç yaptık. Orada ikinci olduk. Haftanın bir iki günü kalktık oraya 10 maç yaptık geldik. 10 maçı ilk turda yaptık. Yorucu oldu ama değdi.

“Aileler belediye ile geçip çocuklarını oraya gönderebilirler”

Batuhan ile birlikte çok yetenekli oyuncularımız var bunları A takıma katmak istiyoruz. Şimdi 16 yaşındaki çocuklarımız U-18’de götüreceğiz. Maç yapmalarını istiyoruz.  Takımımızda iki genç milli oyuncumuz var Eray ile Doruk. İkisi de Genç Milli Takımda oynuyorlar, neden bizim çocuklarımızdan da birisi gitmesin hevesinde ve hayalindeyiz. Bununla birlikte bir de Yıldız takım var genç takım var onun altını doldurmaya çalışıyoruz. Spor okulları kuruldu orda organize yapıldı şimdi 2009-2010-2011 doğumluları davet ediyoruz. Aileler belediye ile geçip çocuklarını oraya gönderebilirler.
Bir de Ersin Görkem faktörü var. Ersin bizim takımımızın genel menajeri. Eski milli basketbolcu Düzce için çok büyük bir fırsat. Futbol da A Milli takımından birisinin gelip Düzcespor’un başına geçtiğini düşünün o tarz bir potansiyel bir kişi. Senenin planlamasını yapıyoruz. Belki bir gelişim yaparız çocukları başka şekilde oynatırız hayallerimiz büyük.”

“Obradoviç gerçeği var, Türkiye’deki basketbolun ufkunu açtı”

Programın yapımcısı Murat Yavuz ise, “Bir Obradoviç gerçeği var. Hocam salon sporlarında başarılar da olunca halkımız maçlara rağbet gösteriyor. Bir Obradoviç gerçeği var. Türkiye’deki basketbolun ufkunu mu açtı diyelim. Baktığımız da bilet bulunamıyor” dedi.

“Bu tür insanlar özel insanlar”

Benan Özçelik ise Yavuz’un ifadelerini şöyle yanıt verdi:
“Bu tür insanlar özel insanlar. Siz Obradoviç’i getirdiğiniz de sadece basketbol antrenörü getirmiyorsunuz bir kültür getiriyorsunuz. O kültürü tek başınıza kendiniz yapamazsınız. O tarz insanlar gelecekler sizi Euro lig kültürüne şampiyon kültürüne alıştıracaklar. Obradoviç’in yaptırdığı antrenmanla Düzce Belediyenin yaptığı antrenman üç aşağı beş yukarı aynı.  Ama onun vizyonu misyonu bakış açısı, kulübün mali bütçesi onları Euro lige hazırladı. Mutlu oluyoruz ben Fenerbahçeli olmamama rağmen.”

“Çok farklı bir atmosfer”

Yavuz da, “Bir daha böyle bir müsabakaya gelmeyeceğim. Bizler de takip ediyoruz. Birçok maçta talep ediyoruz ama ne yazık ki bilet bulamıyoruz. Salondaki en güzel yerler kombine,  çok değişik bir atmosfer. Kalbimin durduğu bir maç var.  Ülker Arena’da Fenerbahçe Ülker Real Madrid maçını izleme şansım oldu. Bir sayı ile Fenerbahçe kazanmıştı. Kendime dedim ben bir daha böyle bir müsabakaya gelmeyeceğim dedim. Çok farklı bir atmosfer” ifadesinde bulundu:

“Bir üst lige çıkarsak Fenerbahçe ile Efes ile oynayacağız”

Benan Özçelik de son olarak, “Üst lige çıkarsak Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes ile oynayacağız.  Biz bir üst lige çıkarsak Fenerbahçe ile Efes ile oynayacağız belki burada da bilet bulamayacağız. Kadın Basketbol takımımızdan da bahsetmek istiyorum. Gerçekten inanılmaz bir potansiyeli olan kadın basketbolumuz var. İkinci sıradalar bu takımın neredeyse tamamı Düzceli. Herkesi maçımıza bekliyoruz Cuma günü altı da Yalova belediyesi ile oynayacağız çok zor bir maç, kazanıp fire vermeden sonunu bulmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

“İstenilen beklenilen etkinin olmadı”

Programın yapımcısı ve yorumcusu Murat Yavuz, DüzcesporStore’un beklenen etkiyi yapamadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Geçtiğimiz çarşamba günü başlatılan bir etkinlik vardı. DüzcesporStore mağazasında etkinlikler vardı fakat baktığımız da istenilen beklenilen etkinin olmadığını görüyoruz. Tabi ki güzel bir çalışma Düzcespor ürünlerinin bulunabileceği bir mağaza, ne yazık ki rakamlar elimde altı gün içinde 12.500 liralık bir hasılat yakalanmış. Bu 12.500 liralık hâsılatın hepsi Düzcespor’un kasasına gitmiyor. Bu ürünlerin alım kısmı var v.s. iş adamlarımız taraftarlarımız sanki ilgi göstermemiş gibi geliyor.”

“Düzcespor’un sıkıntısını çözmede yardımcı olacak değil”

Abdulkadir Kadıoğlu ise, “DüzcesporStore Düzcespor’un kuruluşundan beri en güzel projelerinden biri. Bunlardaki satışlar genelde sezon başları ikinci dönem ve yeni gelen oyunculardır. Pazarcı mantığı ile söyleyeyim sirkenin, bozanın satış zamanları vardır. Store’larda böyledir.  Düzcespor’un sıkıntısını çözmede yardımcı olacak değil” şeklinde konuştu.