Sportmence yine dopdolu bir bölümle izleyicilerini ekrana kilitledi. Yeni gününde salı günlerinin vazgeçilmezi olan ve usta gazeteci Harun Can Şerbetçi’nin sunumuyla ekrana gelen programa Düzcespor Eski Genel Kaptanı ve EVCEK Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muharrem Özçifti ve Düzce Postası gazetesi yazarı Metin Köseer konuk oldu.

“SERİ GALİBİYETLER ÖNEMLİ DEMİŞTİK”

Düzcespor Eski Genel Kaptanı Özçifçi,  Düzcespor’un  son maçlarda  aldığı galibiyetlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “2 deplasman galibiyeti, bir içeride galibiyet. 3 tane maç her şeyi değiştirdi. Zaten ilk haftalardan beri söylediğimiz şey seri yakalamamız lazımdı. Hele Kuşadası maçından sonra üzerine basa basa söyledik. Seriyi yakalayan takım burada işi götürür. Bizim bu seriyi yakalamamız lazım dedik yakaladık lider olduk.” dedi.  Son maçlarda 3 puanla ayrılan Düzcesporlu futbolcuları da kutlayan Özçfitçi, duygularını şöyle ifade etti: “Çocukların hepsinin eline ayağına sağlık. Yönetimden de, Allah razı olsun. Baştan beri söylediklerimiz gerçek oldu. Düzcespor’un seri yakalaması ve Iğdır ile İskenderun aşağılardayken, rakip bize bu üsttekiler değil.  Iğdır ve İskenderun gelecek dedik. Dediğimiz de çıktı. İskenderun ikinci Iğdır üçüncü. Bu hafta Iğdır’la oynayacağız. İnşallah o maçı da kazanacağız.”

“TÜM MAÇLAR DA SOĞUKKANLI OLMALIYIZ”

Düzcespor’a geçtiğimiz maçta gelen para cezasının da konuşulduğu programda, Düzcespor Eski Genel Kaptanı Muharrem Özçiftçi, taraftarı ve tüm yönetimi dikkatli olmaya, özellikle iç sahalardaki maçlarda bunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, 13 Kasım Cumartesi günü oynanacak Düzcespor- Iğdırspor maçına dikkat çekti. Özçiftçi, “Tahriklere kapılmayalım. Kapılırsak, bu işlerle alakalı çok ceza alırız.  Taraftarlar, herkes birbirini uyarsın. 30 lira veriyoruz diye taşkınlık yapmayalım. Ceza almayalım sakin kalalım. Ayda 60 lira para vereceğiz diye takıma 3-5 milyar ceza verdirtmeyelim. Bu yönetim kurulunun cebinden çıkıyor. Yazık. Herkes birbirini uyarsın yani, kırmızı şimşekler de mümkünse seyirciyi bağırtmak için en azından tribünün belirli yerlerine dağılsınlar belki daha iyi etki bırakırlar.” diye konuştu.

“BİLET FİYATLARI ÇOK DEMEDEN DESTEK OLALIM”

13 Kasım Cumartesi günü oynanacak zorlu Iğdırspor maç biletlerinin satışa çıkması ve tribünlerin tam kapasiteye tekrar yükseltilmesi konusunun gündeme geldiği Sportmence programında,  tüm taraftarları maça davet eden Eski Genel Kaptan Özçiftçi, Düzcespor’un büyük  bir geliri olmadığını,  takımı  başkanının ve yönetim kurulunun  taşıdığını  söyleyerek,  “50 lira, 30 lira verelim, maça girelim” dedi.

“UYARDIK, DEDİĞİMİZ ÇIKTI”

Düzce Postası gazetesi yazarı, usta gazeteci Metin Köseer de,  Düzcespor’un   haftalar önce inişli-çıkışlı grafik çizmesi nedeniyle,  sürekli  bu konuyu ele aldığını,   son haftalarda alınan galibiyetlerin ardından, uyarıların işe yaradığını görünce sevindiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerek futbolcuları, gerek yönetimi buradan olduğunca uyarmaya çalıştık, gerekeni söyledik. Disiplin olduğu müddetçe, hocanın da oyunu okumaya başladıktan sonra başarı gelir.  Biz bunları hep söyledikçe, tabii tedbir alınmaya başlandı. Ve bunun da sonuçlarını yavaş yavaş görmeye başladık.” dedi.

Köseer puan cetveliniyse, “Şimdi Muharrem ağabey,  Iğdır’la İskenderun’dan bahsediyor. Ama burada Iğdır ve İskenderun kuvvetli rakipler iyi transferler yaptılar. Burada dikkat çekmek istediğim,  onlar da bizim rakiplerimiz ama alttan gelen takımlarla puan cetvelinde bir kopma yok. En düşüğü 17 ,en yükseği de Düzcespor 22 puanda.  Yani 1-2 maçlık periyotlar var. Kazanabilirsin devam ettirirsin kaybedersin aşağıya düşersin. Geçen seneki gibi pandemi’deki gibi  puan cetvelinde bir dengesizlik var. Kimin ne olacağı belli olmuyor. Maçlar hep sürprizle sonuçlanıyor. Şimdi Siirt özel idare karşısında Düzcespor’un 3-0 galip gelmesi bence şaşırılacak bir olay değil. Neden değil? Düzcespor zaten daha önceki maçlarda kendini belli etmeye başlamıştı. Siirt özel iradeyi zaten her gelen yenmeye başladı. Siirt özel idare ilk maçına yeni hocasıyla çıktı, bu da bizi için iyi denk geldi.” sözleriyle yorumladı.

“DÜZCE BASININA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Düzce basınına da mesaj veren Metin Köseer, “ Bu haftaki maçta ve maçtan sonra, Düzcespor’un  taraftarı başta olmak üzere, Düzcespor takımının ne kadar centilmen olduğunu, ne kadar tahriklere katılmadığını, bunları mümkünse haber yapıp ulusala göndersinler. Bu hafta bakın, Iğdır’la Düzcespor maçına bazıları belki de, yani olay çıksın Düzcespor ceza alsın, bir şeyler kopsun, tahriklere kapılsınlar, bunların hiçbirine meydan vermeyelim ve alnımızın akıyla tertemiz çıkalım.” dedi.

“BİZ KÜRESEL GAZETİCİLER KONSEYİ ÜYESİYİZ”

Düzce’de de çok sayıda üyesi bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da resmen onayladığı Küresel Gazeteciler Konseyi’nden  söz eden usta gazeteci Metin Köseer,  Düzce’de gazetecilerle ilgili iki tane dernek olduğunu, kendilerinin,  Küresel gazeteciler Derneğine üye olduklarını söyleyerek bu konuda şu açıklamayı yaptı: “Gazeteciler Cemiyeti’nde biz yokuz.  Biz Küresel Gazeteciler Konseyi’ndeyiz. Düzce’de 2 tane gazeteci derneği var,  biz bu taraftayız. Düzce Gazeteciler Cemiyeti diye bilinen dernek bir açıklama yaptığı zaman bizim gazetemizde çıkmıyor. Ya da televizyonlarımızda, gazetelerimizde yayınlanmıyor. Çünkü bizi temsil etmediği için. Bizimkiler de basın açıklaması yapsa, kim gider bilmiyorum yani. Ama küresel Gazeteciler Konseyi kuruldu ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan onaylı. Dünya genelinde hizmete başladı. Biz bunun yönetim kurulunu oluşturduk. Yakında da açıklamalar yapılır zaten. Biz de Düzce’de faaliyete geçtik. Şunu unutmayalım, Düzce’de, Küresel Gazeteciler Konseyi Temsilciliği var.” dedi.

Harun Can Şerbetçi’nin hazırlayıp sunduğu Sportmence, sezon boyunca her salı günü saat 20.00’de Öncü TV canlı yayınıyla izleyicisiyle buluşmaya ve birbirinden özel konuların katılımıyla Düzce’de spor gündemini değerlendirmeye devam edecek.

Öncü Spor Servisi