1984-84 sezonunda, o dönem yeniden kurulan 3. Lig'e alınan Gölcükspor o günden bu yana hiç Amatöre düşmemişti. Kocaeli ekibi bu özelliği ile bu sezon 3. Lig'de yer alan takımlar arasında en eskisiydi.

3. Lig'e Gölcükgücü adıyla başlayan hatta ilk sezonunda şampiyon olup 2. Lig'e çıkan kırmızı siyahlı kulüp daha sonra ismini Gölcükspor'a çevirmişti.

1999 Kocaeli depreminden sonra sıkıntılı günler geçiren Gölcükspor daha sonra toparlanmış hatta 2006-2007 sezonunda 2.Lig'e çıkmak için play-off finali oynamış lakin Alibeyköyspor'a 4-3 mağlup olmuştu. Gölcükspor önümüzdeki yıl Bölgesel amatör kümede yer alacak. Temsilcimiz Düzcespor’un yer aldığı TFF 3. Lig 4. Grupta ise Muğlaspor küme düştü. İyi şekilde yönetilemeyen bu kulüplere yazık oldu.

TARİHTE İLK KEZ

37 yıldır profesyonel liglerde mücadele eden temsilcimiz Gölcükspor geride kalan haftada deplasmanda küme düşmesi haftalar önce kesinleşen Yalovaspor’a 2-1 kaybetti ve tarihinde ilk kez amatör lige düştü. 1984 yılında kurulan ve kurulduğu tarihten bu yana profesyonel liglerde mücadele eden temsilcimiz bir sezon da ikinci ligde mücadele etmişti.