Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Düzce Şubesi, 23 Mart Çarşamba günü Cumayeri İlçe Stadında 23 Mart Çarşamba günü, saat:18:30’da başlayan Cumayeri Belediyespor- Gölyakaspor maçının ilave dakikalarında maçın hakemi Ferdi Çalık’ın Cumayeri Belediyespor’un 10 numaralı formasıyla sahaya çıkan Doğukan Bayraktutar’ın saldırısına uğrayarak darp edildiğini öne sürerek bir kınama mesajı yayınladı.   Bu maçın son dakikalarında  çıkan olaylara neden olanlar  ve maçın hakemi Ferdi Çalık’ı darp ettiği öne sürülen Cumayeri Belediyespor’lu futbolcu Doğukan Bayraktutar ile ilgili kararı Düzce Futbol İl Disiplin Kurulu verecek.

DERNEĞİN OLAYLA İLGİLİ KINAMA MESAJI

 Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Düzce Şubesi tarafından yayınlanan kınama mesajında,şu ifadelere yer verildi.   “23.03.2022 tarihinde, saat 16.00'da Cumayeri ilçe Stadyumu’nda oynanan Cumayeri Belediyespor- Gölyakaspor müsabakasında il hakemimiz Ferdi Çalık'a 90. dakikada Cumayeri Belediyespor'un 10 forma numaralı, Doğukan Bayraktutar isimli oyuncusu fili saldırı ve darp eyleminde bulunmuştur. Emniyet güçlerinin sıkı tedbirleri ve gerekli müdahalesi sayesinde olay farklı boyutlara gitmeden engellenmişti. Gelişen bu olaylar, saha içindeki başarısızlıklarını hakemlere mâl etmeyi alışkanlık haline getirmiş olan yöneticilerin saha içine yansımasından başka bir şey değildir.

Düzce hakemleri olarak soruyoruz. Gölyakaspor’un 0-4 önde götürdüğü müsabakada Cumayeri Belediyespor dakika 90'da attığı golden sonra skor 1-4 olunca ne oldu da hakem suçlu oldu?

Düzce’de amatör futbolun gelişmesi için hakemlerimiz her ay düzenli olarak aldıkları futbol oyun kuralları eğitiminden antrenör ve oyuncular yılda kaç kez almaktadır?

Futbol oyununu gelecek nesillere öğreten antrenörlerimiz bizim için değerlidir. Hırslarımıza hakim olmamız bunun bir oyun olduğunu; gençliği kötülüklerden kurtararak iyi, erdemli ve ahlaklı bireylere dönüştürme çabası için de olmamız gerekirken bu vahim olay biz hakem camiasına derinden üzmüştür.

Sonuç olarak yapılan fiili saldırı ve darptan dolayı 6222 sayılı "SPORDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN" gereği hakemimizin saldırıyı gerçekleştiren oyuncudan şikâyetçi olacağını, bütün haklarımızı kullanacağımızdan ve konunun hukuki takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Sporda şiddet ve nefreti körükleyen bu tür davranışların tekrarlanmaması temennisiyle tüm taraflara daha dikkatli olmaya davet ediyor ve bu olaylara sebep olanları şiddetle kınıyoruz. Spor kamuoyuna bildiririz.”

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Düzce Şubesi

Öncü Spor Servisi