2020-2021 futbol sezonunda TFF 3. Lig 4. Grup’ta yer alan Düzcespor, bitime bir hafta kala oynadığı Modafen maçını kazanması halinde ipi göğüsleyerek şampiyon olacaktı. Ancak aksi olunca ligin bitimine bir hafta kala Düzcespor şampiyonluğa havlu attı. Bu kötü duruma rağmen taraftarlar kırmızı lacivertli ekibin play-off turunda 2. Lig mücadelelerini koşulsuz desteklerken. Düzcespor deplasmanda 2-1 yenerek büyük avantaj elde ettiği 68 Aksaray Belediyespor’a sahasında 3-0’lık ağır bir yenilgi aldı. Bu sezonda da hedefine ulaşamayan Düzcespor’da 2. Lig hayali başka bir bahara kaldı.

Düzcespor’da şampiyonluk parolasıyla başlayan bu sezon boyunca en büyük eksiğin kaleciler olduğu göze çarparken kaleciler Furkan ve Orhan önemli maçlarda büyük hatalar yaptı.

Savunmada hattında da bir türlü istikrarı yakalamayan Düzcespor’da Onur Demir ve Mutlu Güler’in performansını iyiler arasında gösterebiliriz. Orta sahaya gelince Bilal Gülden ve Bulut Kaya bir türlü isteneni veremeyince bütün yük Yusuf Akyel’in omuzlarına yüklenmiş oldu.

Yusuf ligin bitimine yakın haftalarda gayret eden bir görüntü çizerken tek başına bu yükü kaldıramadı. Bu durum futbolun bir takım oyunu olduğunu bir kez daha ispatladı. Orta sahanın bir diğer ismi Sıddık ise kendisine verilen görevi yapmaya çalıştı. Sağ kenarda oynayan Metin Sevinç ise zaman zaman iyi bir oyun ortaya koyarken sezon geneline bakıldığında çok istikrarsız bir grafik çizdi. Sol kenarda boy gösteren Nevzat Bilen, bu sezon takımın en formda ismi olarak en iyi oyuncusu olarak gösterilirken attığı goller ve yaptığı asistlerle takımımızı zirvede tutmaya çalıştı. Ömer Faruk ise 12 gol atmasına karşın kaçırdığı goller ve isteksiz oyunuyla taraftara saç baş yoldurdu.

Kısacası Düzcespor’un puan kayıplarında en önemli etken kadro derinliğinin olmaması ve bir takım hüviyetine bürünemeden kişisel yeteneklerle oynanan oyunlar en önemli etken oldu. Sezon başında gelecek vaat ettiği düşünülen genç oyuncular takıma katkı yapamazken kırmızı lacivertli takıma gönül verenleri hayal kırıklığı uğrattı.

Hal böyleyken yakın zamanda yeni sezonun hazırlıklarına başlayacak olan Düzcespor’da büyük bir revizyonun ayak sesleri duyulur oldu. Düzcespor ruhu ve vizyonunu sahaya yansıtamayan futbolcularla yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken yeni sezonda Düzcespor forması giymeye devam edecek olan oyuncu sayısı parmakla sayılacak kadar az olacak.

Kendilerine her türlü desteğin verildiği, paralarının günün gününe ödendiği ve adeta oyuncuların üzerine titrendiği Düzcespor’un ardından bu oyuncu grubunun  böyle bir kulüp bulabilmeleri ise çok zor…