Düzce Ticaret Lisesi’nden 1979-1980 döneminde mezun olan 19 sınıf arkadaşı yaklaşık 40 yıl sonra bir araya gelerek özlem giderdi.



Düzce’de bulunan bir restoranda düzenlenen buluşma ve kaynaşma yemeğine şehir dışından da katılım sağlandı. Bu anlamlı etkinlikte, mezunlar, eski günleri yad etti.



40 yıl önce mezun olmalarına karşılık birbirlerini unutmayan ve irtibatı kopartmayan eski arkadaşlar, yemek organizasyonunda, öğrencilik yıllarını yeniden hatırladı. Lisede oldukları gibi tekrar yan yana gelen eski dostlar, ayrı kaldıkları dönemde yaptıklarını da paylaştı.



Düzenlenen buluşma yemeğine, Fatma Demirel, Şerife Bodukçuoğlu, Sunay Alkap, Ahmet Uçar, Bülent Kadıoğlu, Cemalettin Bakırkap, Coşkun Kılıç, Ercan Ergül, Erol Kartal, Halis Öner, Metin Çalışkan, Nurettin Engin, Orhan Erkan, Osman Kılıç, Osman Yolcu, Rıdvan Altundal. Şaban Ocak, Suat Demirtaş ve Ümit Boncuk katılırken, artık hayatta olmayan arkadaşları Ayla Bozkurt ve Ahmet Yavuz'u da unutmayan eski dostlar, vefat eden arkadaşlarını rahmetle andı.



40 yıllık okul arkadaşlarının bir araya gelmesine öncülük eden Rıdvan Altundal gerçekleştirilen etkinlik hakkında şunları söyledi:

"Yaklaşık olarak 40 yıl önce birbirimizi tanıyıp lezzetine doyamadığımız, o gençlik yıllarındaki doğallık, samimiyet, birlik-beraberlik, örf-adete bağlılığı; kemale ermiş bu yaşımızla tadını almak, okulumuzun böyle bir geleneğe sahip olmasını sağlamak, geleceğimizin teminatı olan öğrenci ile gençlerimize örnek olabilmek ile birbirimize daha sıkı bir şekilde kenetlenmek için bir araya geldik. Özellikle ülkemizin çeşitli şehirlerinde Mersin, İstanbul ve İzmit'te yaşayan ile Düzce’de yaşayıp bu yemeğe katılan okul arkadaşlarım ile katkılarını esirgemeyerek bu yemeğe katılan diğer tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum."



Etkinliğin sonunda fikir alışverişi yapan eski okul arkadaşları gelecek yaz mevsiminde bir gün kararlaştırarak, 1979-1980 döneminin tüm mezunlarıyla büyük bir buluşma düzenlemeye ve bu etkinliği geleneksel hale getirmeye karar verdi. 
 
Haber: İ. İ. AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ