Aziziye Mahallesi’ndeki 300 yataklı Devlet Hastanesi'nin temeli, 2010 yılında Sağlık Bakanlığı ile TOKİ  arasında imzalanan anlaşmadan sonra atıldı. Aradan geçen 6 yıllık sürede çok sayıda taşeron firma değiştirilen hastane, geçen nisan ayında  dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun  katılımıyla yapılan 'Toplu açılış' töreninde hizmete girdi.

Bataklık iddiaları

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi  yapılan törene ve aradan geçen yaklaşık 4 aya rağmen hâlâ hizmete başlamadı. Halkın tepkisini çeken bu durum karşısında, "Mefruşat işi yapılıyor, yakında açılır" savunması yapıldı. Ancak yüzde 90 oranında tamamlanmasına rağmen bir türlü hizmete giremeyen hastanenin, zemini bataklık olduğu ve su aldığı için açılamadığı iddiaları ortaya atıldı.

Tanal, canlı yayın yapmıştı

Geçtiğimiz aylarda Düzce’ye gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, açılışı Başbakan Davutoğlu tarafından yapılan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin son halini sosyal medyadan paylaşmıştı. Tanal'ın yayınlandığı videoda, resmi olarak açılan hastanenin halen inşaat halinde olduğu görülmüştü.

Prefabrikte hizmete devam

Yaklaşık 6 yıldır Düzce halkının özlemle beklediği 300 yataklı devlet hastanesinin açılışı yapılmasına karşın faaliyete geçmemesi nedeniyle Düzceli hala prefabrik yapıda sağlık hizmeti almaya devam ediyor.  Düzce’de depremin üzerinden 17 yıl gibi bir süre geçmesine karşın hala eski ve prefabrik yapılarda, sağlık hizmetlerinin sürmesi hem hasta ve yakınlarına hem de çalışanlara eziyet oluyor.

HABER;S.KAŞKIR