Esnafların sosyal ve Kültürel amaçlarla birlikteliğini sağlamayı hedefleyen Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'nin açılışı gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 26'ncı şube olan ESDER Düzce Şubesi'nin açılışına katılan Genel Başkan Mahmut Çelikus, atalarımızdan miras kalan ahilik anlayışını yaşatmayı hedef edindiklerini söyledi.

Derneğin Açılışına, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus'un yanı sıra, TSO Başkanı Metin Büyük, Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan ve çok sayıda esnaf katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Mahmut Çelikus, Düzce'nin kendisi açısından özel bir anlamı olduğunu söyledi. Ahilik teşkilatının düsturundan hareket ederek cömertlik konusuna vurgu yapan ve depremlerin ardından yardım getirmek için geldiği Düzce'de, bir ihtiyaç sahibinin getirdiği yardım malzemelerini fazla bularak başkalarına da vermesi için iade ettiğini anlatan Çelikus, bu örneğin ömrü boyunca gördüğü en içten cömertlik olduğunu dile getirdi. Çelikus, esnafların kamu nezdinde temsil edildiğini, amaçlarının sosyal ve kültürel alanlarda bir birliktelik sağlamak olduğunu belirterek, derneğin Düzce'ye hayırlı olmasını diledi.

TSO Başkanı Metin Büyük ise, birlikten kuvvet doğduğuna işaret ederek, derneğe destek olabilmek için üzerlerine ne düşerse yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, esnafın zor bir dönemden geçtiğini, hükümetin esnafın daha iyi koşullara kavuşması için hazırladığı projelerin zaman içinde gündeme geleceğini belirtirken, Derneğin Düzce Şubesi Başkanı Mehmet Tuncer ise, esnaflara en iyi hizmeti sunmayı hedef edineceklerini dile getirdi.