Melen Su Park'tan sonra bir zarar daha!
Vatandaş için yapılanı sorumsuzlar ne hale getiriyor! Düzce'de ortak kullanım alanlarına verilen zarara yenileri eklenmeye devam ediyor. Henüz yapım aşamasında olan Melen Su Park'taki bir çok sosyal donatının tahrip edilmesinden sonra bir kamu malına zarar haberi de Kalıcı Konutlar'dan geldi.

Maliyeti 7 bin TL ile 20 bin TL arasında değişiyor
Kalıcı Konutlar 1. Bölge 6 Ada'da bulunan bir kamelya kendini bilmez bazı kişi ya da kişilerce yerle bir edildi. Kalıcı Konutlar yapılırken ailelerin keyifli vakit geçirmesi için yerleştirilen ve maliyeti 7 bin TL ile 20 bin TL arasında değişen kamelyalardan biri gece saatlerinde yıkıldı. Vatandaşların uykuda olduğu bir saatte, demir iskeletin ayaklarının sabitlendiği taşlar tek tek sökülerek yıkılan kamelyayı sabah o halde gören vatandaşlar gözlerine inanamadı.

Kamelya kullanılamaz halde!
Yüzlerce kilo ağırlığındaki kamelyayı kullanılamaz hale getiren sorumsuzlara tepki gösteren ada sakinleri, "Böyle bir tahribatı aklımız almıyor. Böyle bir zararı kim, ne için verir? Geceleri tanımadığımız kişiler gelip buralarda oturuyor. Gece kontrollerin daha sıklaştırılmasını istiyoruz. Çoluk çoğumuzla oturduğumuz kamelyaya bunu yapanlar cezalandırılsın!" dedi.

"Bu tür olaylar daha çok gece yaşanıyor"
Kalıcı Konutlar'da milli servete verilen zararın sadece kamelya ile sınırlı kalmadığını vurgulayan vatandaşlar, çocukların oynadığı parklardaki aletlere, yerde serili olan kauçuk malzemeye ve banklara da benzer tahribatlar yapıldığını belirterek, bu tür olayların daha çok gece saatlerinde yaşandığına dikkat çekti.

Park ve Bahçeler harekete geçti
Diğer yandan Kalıcı Konutlar'da bulunan sosyal donatılara verilen zararlardan haberdar olan Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün gerekli yenileme çalışmalarını yapacağı öğrenilirken, vatandaşların bu tür yanlış davranışlara karşı duyarlı olması ve görüldüğü anda güvenlik güçlerine ihbarda bulunulması uyarısı yapıldı.

Daha dikkatli olunmalı
Geçtiğimiz aylarda bir gecede yüzlerce rögar kapağının çalındığı Düzce'de ortak kullanım alanlarına sorumsuzca verilen zarara her geçen gün yenilerinin eklenmesi, bu yanlış eylemlere karşı daha dikkatli olunması ve sahip çıkılması gerektiğini de gözler önüne serdi.

Haber: C.ÜSTÜNER