AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, son 10 gündür Türkiye’yi etkisi altına alan yangınların yoğunlaştığı Muğla ve Antalya illerinde çalışmaları yerinde inceleyerek, afetzedelerle bir araya geldi.

Öncelikli olarak Muğla’da etkisini sürdüren yangınlar üzerine Milas ilçesine intikal eden Keşir, burada Beyciler Orman Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, Orman Muhafaza Memurları ile bir araya geldi. Orman Muhafaza Memurları’na teşekkür eden Keşir, “Gece gündüz demeden, yeşil vatanı yaşatmak için çalışan kahraman ormancılarımız, iyi ki varsınız” dedi. Söndürme çalışmalarını incelemek üzere afet bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelen Keşir, son gelişmeler hakkında Bakanlar’la değerlendirmelerde bulundu.

“Yaraları el birliği ile saracağız”

Yangını söndürme çalışmaları devam ederken AFAD, Kızılay ve Türkiye Diyanet Vakfı çalışanları ile gönüllülerinin afetzedeler için Milas Ören’de kurduğu yardım çadırını ziyaret eden Keşir, burada yangından zarar gören vatandaşlarla bir araya geldi. “Yaraları el birliği ile saracağız” diyen Keşir, vatandaşların ihtiyaç ve taleplerinin hızlıca karşılanması noktasında girişimlerde bulundu. Daha sonra Marmaris’teki afet bölgesine geçen Keşir, civardaki yurt ve otellere yerleştirilen yangından zarar gören vatandaşları ve Yardım Toplama Merkezi’ni ziyaret etti.

Azerbaycanlı itfaiyecilerle sohbeti duygulandırdı

Keşir, gönüllülerin yurdun dört bir yanından gelen malzemeleri özenle hazırladığı bilgisini vererek, “Malzemeler, hem söndürme çalışmalarındaki görevlilere hem de yangından etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırılıyor” dedi. Sonrasında Marmaris’te AFAD Koordinasyon Merkezi’nde İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile bir araya geldi. Marmaris Orhaniye Mahallesi’ni ziyareti sırasında Azerbaycan’dan söndürme çalışmalarına yardıma gelen itfaiye erleri ile karşılaşan Keşir, “Borcumuzu ödemeye geldik” diyen Azerbaycanlı itfaiye erlerine, “Kardeşler arasında alacak-verecek olmaz, sağ olun” şeklinde karşılık verdi. Keşir, son olarak Milas Afet Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden bölgede devam eden yangınlar ve söndürme çalışmalarıyla ilgili son bilgileri alarak, bölgeden Antalya’ya geçmek üzere ayrıldı.

Manavgat’ta alevlere teslim olan mahalleleri tek tek dolaştı

Yangınların yoğun olarak devam ettiği Antalya’nın Manavgat İlçesi’ndeki afet bölgesine ulaşan Keşir, Manavgat Afet Koordinasyon Merkezi’nde İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çatak ve Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile bir araya gelerek, bölgedeki son durumlarla ilgili istişarelerde bulundu. İki gün boyunca Manavgat’taki afet çalışmalarını yakından inceleyen Keşir, yangından etkilenen mahalleleri tek tek dolaşarak, afetzedelere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Öncelikli olarak Manavgat Ulukapı ve Karavca Mahallesi’ni ziyaret eden Keşir, “Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız. Devletimiz, tüm imkânlarıyla yangından etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalışıyor” bilgisini kaydetti. Keşir, daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi’nde bir araya geldi. Sonrasında Keşir, Manavgat Güzelyalı ve Oymapınar Mahalleleri’ni de ziyaret etti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı kriz masası oluşturdu

Türkiye’yi etkisi altına alan yangınlar sonrası Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı olarak bir kriz masası oluşturulduğu bilgisini veren Keşir, ülke genelinde sel ve yangınların yaşandığı afet bölgelerine heyetler gönderileceğini ifade etti. Heyetlerin, Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilatı ve İl Kadın Kolları Teşkilatlarından oluşacağını belirten Keşir, “Kadın Kolları Teşkilatlarımız, afet bölgelerini ziyaret ederek, afetzedelerin talep ve ihtiyaçlarını dinleyecekler. AK Parti Kadın Kolları olarak, her daim vatandaşımızın yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Yaraları hep birlikte saracağız” dedi.