Bahçeşehir 5. Bölge 59. Sokak sakinlerinin, son zamanlarda bir binanın tıkanan lağım sularının sokağa akması ile oluşan pis kokularla başı dertte. Yüzeye çıkan lağım suları nedeniyle, cam ve kapı açamayan sokak sakinleri, çocuklarını ise oynamak için dışarı çıkartamıyor.

Bugüne kadar Düzce Belediyesine birçok şikâyette bulunan sokak sakinleri, her defasında vidanjörün gelip lağım sularını çektiğini, ancak bunun dışında kalıcı bir çözüm bulamadıklarını söylediler. Belediyeye yaptıkları başvurulardan kalıcı bir çözüm yolu bulamayan mahalle sakinlerinden Rıza Dizman, sesini duyurmak için ilgili şikâyetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber whatsApp ihbar hattına gönderdi.

Uzun süredir sokaktan lağım suyu aktığını belirten Dizman, “Biz Bahçeşehir 5. Bölge 59. Sokakta oturuyoruz. Burada bir binanın tıkanan lağım suları komple sokağa akıyor. Bu nedenle etrafta pis bir koku oluşuyor. Bu nedenle de ne camlarımızı, ne de kapılarımızı açabiliyoruz. Bu konuda Düzce Belediyesine 10 kez şikayette bulunduk, mahalle sakinleri olarak. Ancak her şikayetimizde vidanjör gelip, lağım sularını çekti. Ama ertesi gün biz yine aynı manzara ile karşılaşıyoruz. Sokağın hemen arkasında 23 Nisan İlkokulu var.  Çocuklarımız burada top oynuyor, lağım sularına kaçan topu ellerine alıyorlar. Bu nedenle çocuklarımızı dışarı çıkartamıyoruz” dedi.

Murat Gülmez açıklama yaptı…

Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Murat Gülmez ise, site içlerindeki tesisat borularına belediye olarak müdahale edemediklerini söyledi. Binanın atık lağım su tesisatında tıkanıklık olduğunu ifade eden Gülmez, “Bir site düşünün. Biz belediye olarak, bu site içindeki binaların tesisatlarına karışamıyoruz. Bunun site yönetiminin yaptırması lazım. Bahçeşehir bölgesindeki olay da bundan ibaret. Ada yöneticisi veya bina sakinleri, kendi tesisatlarını yaptırmak zorunda. Bina dışındaki tesisatlar ise bizim sorumluluğumuzda. Biz bina içindeki tesisatta meydana gelen arızayı tespit ederiz ve bu konuyu bina yöneticisine bildirmekle mükellefiz. Binanın tesisatına kesinlikle müdahale edemeyiz. O bina yöneticisi veya bina sakinlerinin sorumluluğunda” diye konuştu. 

Düzce Belediyesi anında müdahale etti...

Öte yandan, ihbar üzerine bölgeye giden Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, akan lağım sularına müdahale etti. Fosoptik kuyularına atılan taş, toprak ve evsel atık gibi çöpleri temizleyen Belediye ekipleri, parsel sahiplerini de fosoptik kuyularına çöp atmamaları konusunda uyardı.  

HABER: Savaş ARI