1 Nisan 2018 tarihinde Düzce Ticaret ve Sanayi Odası oda organ seçimlerinin ardından 7 Nisan 2018 tarihinde yapılan seçimlerle şekillenen yeni Düzce TSO Yönetimi Kurulu’nda devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Düzce TSO binası toplantı salonunda gerçekleştirilen devir teslim törenine, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Meclis Başkanı Ahmet Dertli, Eski Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Eski Meclis Başkanı Ertan Taşlı, önceki dönemlerde görev yapan yönetim kurulu ve meclis başkanları, yeni yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyeleri katıldı.



“Kazanan ve kaybedenler olarak değil, tek vücut olmamız gerektiğinin bilincindeyiz”

Törenin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, seçim sürecinde kendilerine destek olan meclis üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Yıllar sonra ilk kez hem Meclis Divanında hem Yönetim Kurulunda tek liste ile seçime gidildi. Bu birlikteliğin sağlanmasına emeği geçen tüm yol arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Seçim günü oluşan birlik ve beraberlik ortamının görev süremiz boyunca devam etmesini, yapacağımız çalışmalarda hep birlikte odamızı en üst seviyelere ulaştırmayı hedefliyoruz. 4 bine yakın üyemizin sesi olmak, Düzce'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olmanın vermiş olduğu sorumluluğu yerine getirmek, Düzce'yi ve Düzce TSO'yu ulusal ve uluslar arası platformlarda başarıyla temsil etmemiz için birlik olmaya, bütün olmaya ihtiyacımız var. Bu nedenle kazanan veya kaybeden taraflar olarak değil, tek vücut olarak hareket etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz.



“Düzce'nin ticaret ve sanayisine aktif olarak yön vereceğiz”
11 meslek grubundan seçilen 31 Meclis Üyemiz ile birlikte 1959'dan bu yana odamızın elde ettiği başarılara yenilerini eklemeye, Düzce'nin ticaret ve sanayisine aktif olarak yön vermeye, üyelerimizin her an yanında olmaya gayret edeceğiz. Önceki dönemlerde odamıza sayısız hizmetler kazandıran meclis başkanımız, yönetim kurulu ve meclis üyelerimizin değerli görüşlerine zaman zaman başvuracağız. Sadece meclisimizle değil, başta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımızla da istişare halinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Şahin'in ardından söz alan eski Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, yeni seçilen yönetim kurulu ve meclis üyelerine başarılar dilerken, özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün Düzce için çok önemli bir avantaj olduğunu, bu avantajı Düzce'nin ve Düzce TSO'nun en iyi şekilde kullanması gerektiğini ifade etti.



“Geçmişte birbirimizi çok hırpaladık, çok tartıştık ama hepsini Düzce için yaptık”
Çakır, konuşmasında ayrıca Düzce TSO’nun meclis toplantılarında yaşadığı tartışmalarla sık sık gündeme gelmesine ilişkin de bir değerlendirmede bulunarak şunları laydetti:

“Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimleri henüz yeni gerçekleşti. Bu işin kaybedeni yok, kazananı vardır. Ama temennimiz Düzce kazansın bireyler değil. Bizim başka Düzce’miz yok. Eğer kazanacak Düzce ise gerisi teferruattır. Geçmişte birbirimizi çok hırpaladık, çok tartıştık ama hepsini Düzce için yaptık. Bizim için her şey Düzce. Yeni bir sayfa açtık. İnşallah bu sayfada yeni yönetiminin her biri bizim arkadaşımız. Geçmişe dönük kimseye nefretim olmadı, olmaz. Ama kırdığımız, sesimizi yükselttiğimiz meseleler olmuştur ama hepsi Düzce içindir. Her iki başkanıma da yeni görevlerinde başarılar diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve Meclis Başkanı Ahmet Dertli tarafından eski yönetim kurulu ve meclis başkanlarına plaket takdim edildi.



Haber: Ö.YILMAZ