Düzce Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda yaptığı bir çalışma ile Cedidiye Mahallesi Asar Boyuna yaptığı Umumi Tuvalet bir ay faaliyet gösterdikten sonra kapandı. Burası giderek Düzce'nin yüzünü kızartacak bir görünüm kazanırken, kullanılmaması nedeniyle yılın en lüzumsuz yatırımı sıfatını hak etmeye başladı.

Düzce'de aslında umumi tuvalet sıkıntısı dışarıdan gelen yolcular tarafından sık sık dile getiriliyor. Camilerin tuvaletleri sayılmazsa vatandaşların ihtiyaç giderebilecekleri umumi tuvalet yok. Bu ihtiyacı gören Düzce Belediyesi sıkı bir çalışma ile, Asar Boyunda temiz ve modern bir tuvalet inşa etti.

Tuvalet hizmete girdi ve pek para kazanmadığı gerekçesiyle işletmecisi terkettiği içinm bir ayı geçmeden kapandı. Girişini dolduran pis su ve çöplerden ağır bir kokunun yükseldiği bu umumi tuvalet, en kısa sürede gelen geçeni tedirgin eden izbe bir mekana dönüşürken, çevredeki esnaf kapalı tuvaletin girişinin geceleri amacına uygun olarak kullanıldığını söylediler.

Düzce'ye yapılan ilk modern tuvalet ise böylece şehirde bir yıl boyunca yapılan en lüzumsuz yatırım adayları arasındaki yerini almış oldu.