Düzce Bisiklet Platformu’ndan Düzce Otları Tyche Bereket Festivali’ne tam destek. Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen ve Düzce Bisiklet Platformu Başkanı Nizamettin Ulaş bugün düzenledikleri kahvaltılı organizasyonda, 12-13-14 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Düzce Otları Tyche Bereket Festivali’ne ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Toplam 105 kilometre pedallayacağız
Düzce Bisiklet Platformu Başkanı Nizamettin Ulaş, hem Düzce hem de çevre illerden gelecek bisiklet tutkunları ile bir program yaptıklarını ve program doğrultusunda cumartesi günü bir bisiklet şöleni tertip ettiklerini kaydetti.

Ulaş, “Bolu, Zonguldak, Ereğli, Sakarya ve Hendek’teki bisikletli arkadaşlarımız pedal basacaklar. Önce kahvaltı yapıp sonra belediyenin önünde buluşacağız saat 14.00’da Anıtpark Meydanı’nda olacağız. Orada ikramlarımız olacak. Birinci tertip pedallamamız 60 kilometre olacak. Biraz zor ama dışarıdan gelenler öyle istiyor. Bir de 45 kilometrelik Gölyaka turumuz var. Orada da eğleneceğiz. Bizim de katkımız böyle olacak. Dışarıdan gelen arkadaşlarımızın sayısı bizi memnun etti” ifadelerinde bulundu.

En iyisi değil ama en yüreklisi
Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, Düzce Otları Tyche Bereket Festivali’ne olan katkılarından dolayı herkese teşekkür ederek festivalin kadın emeğinin ön plana çıktığı bir festival olduğunu kaydeden Dikmen, şöyle konuştu:

“Düzenlenen festivallerin en iyisi değil ama en yüreklisi. Yoktan var ettiğimiz festival büyüyor. Bunu sevinç ve gururla ifade ediyorum. Üniversite ayağımızın da olağanüstü desteği var. Sevgili Nigar Çakar hocamıza ve Funda Şerifoğlu’na gönülden teşekkür ediyorum. Düzce’nin kızları bu festivali başardı. Kadın erkek ayrımı yapmıyorum ama kadınların emeği çok büyük bu festivalde. Doğanın bereketiyle, tarihten gelen bereketi harmanladığımız bu festivale tüm Düzce halkını ve gönül veren tüm insanları bu festivale bekliyorum. El ele verirsek bu iş daha da ilerilere gidecektir.”