Çekimleri Düzce’nin çeşitli yerlerinde yapılan ve Youtube üzerinden izleyicisi ile buluşan ‘Sekiz1’ isimli internet dizisinin Ağa Mahallesi’ndeki setini ziyaret ettik. Yönetmenliği ve başrolünü Düzceli genç oyuncu Enes Kurt’un üstlendiği dizi, 80 kişilik oyuncu kadrosu ve konusu ile hem uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratmak hem de Düzce’nin tanıtımına katkı sağlamak adına önem taşıyor.



Başrol oyuncusu Barış karakterinin cezaevinden çıkmasının ardından olayların başladığı dizi, ‘Sekiz1’ Youtube kanalında 25 Ocakta yayınlanacak olan 3.bölümü ile izleyicisi ile buluşacak.

“Eğitimimi aldıktan sonra Düzce’ye geldim ve diziyi çekmek için çok güzel destekler aldım”
“Sekiz1”  dizisinin mimarı genç oyuncu Enes Kurt, kendini tanıttığı ve projenin nasıl hayata geçtiğini anlattığı konuşmasında şunları kaydetti:

“1988 Düzce doğumluyum. Düzce’de yaşıyoruz. Daha önce tiyatroyla uğraştım çocukluğumda ve okul hayatımda. Sonrasında İstanbul’a gittim. İstanbul’da çeşitli dizilerde rol aldım. Sonra İstanbul’da oyunculuk eğitimi aldım. Baktım başarabiliyorum bu işi sonrasında Düzce’ye geldim. Sonra Düzce’de ‘Sekiz1’ dizisini çekmeyi planladım. Sonra nasıl olur, bu projeyi nasıl hayata geçirebilirim, bu parayı nasıl bulabilirim, diye düşünmeye başladım. Çünkü sonuçta dizi çekmek basit bir iş değil. Sonrasında sağ olsunlar, arkadaşlarımı buldum. İstanbul’da 2 arkadaşım var. Sinan ve Sercan adında. Onlarla konuştum böyle bir projem var, senaryosu yazıldı, diye. Karakterler var sizleri de oynatmak istiyorum projede dedim. Onlar da sağ olsunlar benim arkamda oldular. Sonrasında Düzce’ye geldik. Arkadaşları topladık senaryo yazıldı. Sonrasında ekibi komple topladım ve 1’inci bölümü çekmeye başladık.”



Uyuşturucuya karşı da farkındalık yarattılar: 3.bölüm 25 Ocakta!
Dizinin adının neden “Sekiz1” olduğunu da anlatan ve 3.bölümün 25 Ocak tarihinde izleyicisi ile buluşacağını aktaran yetenekli oyuncu, şunları kaydetti:

“Düzce’nin plakası 81. Biz de ‘Sekiz1’ yapalım dedik. Düzce’ye bir dizi kazandıralım. Daha önce bu proje hiçbir zaman hiçbir yerde dizi çekilmedi Düzce’de. İlk projeyi biz denedik iyi olur dedik. Biz yaptık, iyi olur, Düzce sever dedik ve uyuşturucuya karşı da bir farkındalık yarattık bu projede. Youtube kanalımızda 2 bölüm mevcut. 3. Bölüm fragmanı çıktı. Daha 2-3 gün oldu. 25 Ocakta da 3. Bölüm yayınlanacak Youtube’da. Youtube kanalımıza abone olsunlar herkesten bunu istiyoruz. ‘Sekiz1’ internet dizisi. 700 bin kişi izledi 2 bölümü.”

Barış’ın cezaevinden çıkması ile birlikte olaylar başlıyor
Çetin ve Barış isminde iki çocukluk arkadaşının hikayesini anlatan dizide Barış karakterine hayat veren Enes Kurt, şöyle konuştu:

“Aynı zamanda dizinin de yönetmeniyim. 2 tane çocukluk arkadaşları bir sıkıntı oluyor bir kıza tecavüz ediliyor, o kıza tecavüz edildikten sonra, bu arada kız Barış’ın sevdiği kız. Tabi olaylar farklı cereyan edecek. Sonrasında cezaevine giriyor Barış. Barış’ın çocukluk arkadaşı olduğu Çetin mahalleyi kötü hala getiriyor. Yani mahallenin kötü bir ağabeyi oluyor. 10 yıl sonra Barış cezaevinden çıkıyor. Bir bakıyor olaylar farklı. Sonra bu olaylar gelişiyor. Erkan karakteri katılıyor diziye Dovut karakteri. Sonrasında Kazım karakteri katılacak 4.bölümde güzel oluyor.”

“Ne kadar çok paylaşım yapılırsa o kadar büyük kitleye ulaşırız”
Zor şartlar altında Düzce’nin adını duyurmak adına güzel işler ortaya çıkarmaya çalıştıklarına dikkat çeken, genç oyuncu şöyle konuştu:

“Bizim hali hazırda çekilmiş toplam 3 bölümümüz var. 3-4 ve 5. Bölüm. Devam edecek eğer iyi bir kitleye ulaşırsak Youtube’dan para kazanırsak, Youtube’dan para kazanmak için milyonlara ulaşmamız gerekiyor. Bunun için de Düzce halkına ihtiyacımız var. Düzce halkından facebook hesaplarında Instagram hesaplarında dizimizi paylaşmalarını rica ediyoruz. Çünkü ne kadar çok paylaşım yapılırsa o kadar çok büyük kitleye ulaşırız. Ve bugün bizi izleyen kişiler bile bu dizide oynayabilir. Ben bu dizi de oynamak istiyorum diyen herkesi oynattım dizide.



“Düzce halkından destek istiyoruz”
80 kişilik bir oyuncu kadromuz var. Teknik ekiple beraber. Daha da çoğalacak inşallah. Ben istiyorum ki 400-500’e çıksın oyuncu ve ekip kadromuz. Ama büyük bir kitleye ulaşmamız için de sosyal medya hesaplarından bizleri paylaşırsa Düzce halkı, iyi bir kitleye ulaşırız. Destek istiyorum. 700 bin kişi izledi bizi. Büyük kitlelere ulaşmak istiyoruz. 3 bölüm daha çektik. Gece 04.30’da çekiyoruz. Zor oldu. Sabah 07.00’da sahne çekiyoruz. İnsanların kendi çapında işleri var çalışıyorlar. Bende aynıyım. İstanbul’a gidiyorum dizilerde oynuyorum. Bir şekilde ekmeğimizi kazanmamız lazım bir yerden. Kendi imkanlarımızla çekiyoruz biz bu diziyi. Kimseden maddi destek almıyoruz. Sağ olsun Düzce Valiliği Düzce Belediyesi bize sağlıyor yani izinlerimizi veriyorlar. Katkıda bulunuyorlar.”

“Ulusal çapta tanınırsak Düzce’ye daha fazla katkımız olur”
Dizide Davut karakterine hayat veren Hakan Şengül ise, şöyle konuştu:

 “Dizimiz son derece güzel ve Düzce’nin güzel yerlerinde çekiliyor. Dizimiz 15-20 dakika sürüyor ama 1 hafta 10 gün gibi süremizi alıyor. Bu süre zarfı içerisinde çok çeşitli yerlerde çekiyoruz. Halkımızın bize çok büyük bir desteği var her anlamda. Gittiğimiz her yerde bize yoğun bir ilgi ve sevgi yumağı yapıyorlar. Bunu şu anlamda söylüyorum, bizi sosyal medya üzerinden paylaşırlarsa sadece yerel değil de ulusal çapta tanınırsak Düzce’mize daha iyi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bence çok verimli geçiyor. Çok heyecanlıyız zaten. Tüm Düzce halkına teşekkür ediyoruz.”




Diğer oyuncular Çetin Gönültaş, Engin Kurt ve Hakan Şengül de internette yayınlanan ‘Sekiz1’ dizisinin çekimlerinin çok güzel geçtiğini belirterek, daha geniş kitlelere ulaşmak için Düzceliler’den destek bekliyor.

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ