Komşu Bolu’nun Göynük ilçesinde, dün akşam saatlerinde hortum meydana geldi. Bolu Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre ilçede rüzgârın hızı saatte 106,2 kilometreye kadar çıktı.

Oluşan hortum nedeniyle ilçede elektrikler kesilirken vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadı.

Afet masası oluşturuldu

Hortumun ardından Göynük Kaymakam Vekili Fatih Çevik başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi oluşturularak gelen ihbar değerlendirildi. AFAD, polis ve jandarma ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.

Kiremitler uçtu, ağaçlar devrildi

İlk belirlemelere göre, Orhan Çalış Çok Programlı Anadolu Lisesi çatısından kiremitlerin düşmesi sonucu hasar oluştu. İlçe Emniyet Müdürlüğü otoparkında bulunan ve üzerine ağaç parçaları düşen 2 polis aracı hasar görürken İlçe Jandarma Komutanlığının önündeki ağaçlar ile bir aydınlatma direği devrildi.

Adliye çatısında hasar var

İlçe Jandarma Komutanlığı lojman binasıyla Göynük Adliyesi’nin çatısının hasar gördüğü hortumda, ilçe merkezinde bulunan bir akaryakıt istasyonunun çatısında da zarar oluştu.

Bir işyerinin çatısı ve dış cephe kaplamalarının da uçması sonucu bir cadde, Sakarya kara yolu ise devrilen ağaçlar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Ayrıca ilçe merkezinde bulunan elektrik trafolarında yaşanan kısmi yangınlar nedeniyle de elektrik kesintileri yaşandı. Gelen ihbarları değerlendiren ekipler, kapanan yolları ulaşıma açarak, elektrik arızalarını giderdi.

Öncü Haber Merkezi / AA