Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi gereği her eğitim-öğretim döneminde yapılan İl Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimleri sonucunda göreve gelen Düzce İl Öğrenci Meclisi Başkanı Ceren Sübekçi, Öncü Medya’yı ziyaret etti. Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner ile bir araya gelen Sübekçi ve beraberindeki öğrenciler, bir süre önce el değiştiren Öncü Medya Grubu’na ‘Hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.



Sohbet sırasında İl Öğrenci Meclisi Başkanı olarak görev ve sorumluluklarından bahseden Sübekçi, Düzce’de okullar arası diyalog ve kaynaşmayı sağlamanın yanı sıra etkinlikler düzenlenmesine öncülük ettiğini aktardı.

Amaç, erken yaşta alışkanlık sağlamak

İl Öğrenci Meclisi Başkanı’nın nasıl belirlendiği hakkında bilgi veren Meclis Başkanı Ceren Sübekçi, şöyle konuştu:
“Öğrencileri erken yaşta demokrasiye alıştırmak, kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak amacıyla böyle bir uygulama yapılıyor. Öncelikle sınıflarda temsilciler, ardından okul temsilcileri ve ilçelerde 5 tane temsilci seçiliyor. Ardından il genelinde bir seçim düzenleniyor. Bu süreçte okul başkanları öğrenciler ile tanışıyor ve kendilerini ifade ediyorlar. Seçimin sonucunda kazanan kişi İl Öğrenci Meclis Başkanı oluyor.”



“Diğer okulların başkanları ile iletişim halindeyim”

Meclis başkanının görev ve sorumluluklarına da açıklık getiren Sübekçi, “Diğer okulların başkanları ile iletişim halindeyim. Öğrencilerin talep ve sıkıntılarını öğrenip, ilgili kurumlarla paylaşıyorum. İl Milli Eğitim Müdürü ile istişare ediyoruz. Etkinlikler düzenleyebiliyoruz. Bu kapsamda spor aktiviteleri düzenledik.” ifadelerini kullandı.



“Çözüm arayışında bulunabiliriz”

Her eğitim-öğretim döneminde vali ve öğretmenlerin bir araya geldikleri toplantıları hatırlatan Düzce İl Öğrenci Meclis Başkanı Ceren Sübekçi, “Biz de okul temsilcilerinin bulunduğu bir toplantıda, vali ve il milli eğitim müdürü ile bir araya gelerek, ihtiyaçları görüşüp, talep ve istekler doğrultusunda çözüm arayışında bulunabiliriz.” dedi.
 
Açıklamalarının ardından ağırlama için teşekkür eden Düzce İl Öğrenci Meclis Başkanı Ceren Sübekçi, yeni yılda herkes için sağlık, huzur ve mutluluk dileyerek sözlerini sonlandırırken, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek olan arkadaşlarına başarılar diledi.
Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

HABER: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ