Kaynaşlı’da ilçenin tam ortasından geçen cadde üzerine kurulan pazaryeri, belediyenin çalışmalarıyla birlikte 4 bin metrekarelik kapalı bir alanda hizmet verecek.
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, başta pazaryeri esnafı olmak üzere Kaynaşlı esnafı ile vatandaşların görüşlerinin alındığını ve bu doğrultuda pazaryerinin kapalı bir alanda kurulmasına karar verildiğini söyledi.
 
Şuan proje aşamasında olan pazaryeri, çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçe merkezinde bulunan belediye iş merkezinin bodrum katındaki 4 bin metrekarelik alana kurulacak.
 
Bir kısmında Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu'nun bulunduğu iş merkezinin bodrum katında hizmet verecek olan pazaryeri için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Korkmaz, “Artık rüzgarda şemsiyeler uçmayacak, tezgahlar devrilmeyecek” dedi.
 
Çarşamba günleri ilçenin göbeğinde kurulan pazaryerinin araç geçişlerine de engel olduğunu vurgulayan Korkmaz şöyle konuştu; “Kaynaşlı’da artık bir yüksek okulumuz var. Emniyet amirliğimiz müdürlük oldu. Öğrenci yurtları, konutlar derken nüfus önceki yıllara göre arttı. Bu yüzden artık ilçe merkezinde bir pazaryeri kurulması uygun değil. En işlek bir caddeye çarşamba günleri kurulan pazaryeri, bir yangın olduğunda araçların geçişine engel oluyor. O yüzden esnaflarında görüşlerini alarak böyle bir çalışma içerisine girdik”