Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve beraberindekiler Aziziye Mahallesi’nde bulunan pazaryerine bir ziyaret gerçekleştirdi. Dağlı ve Ay pazarcı esnafının şikayetlerini yerinde dinlerken karşısında Vali’yi görev vatandaşlar çektikleri sıkıntıları sıraladı.
Pazaryerinin korunaklı bir alanının olmaması nedeniyle en çok kış aylarında çaresiz kalan pazarcılar çamurdan ve üzerlerine akan sudan şikayet ederek, “Bakın halimize” diyerek sitemlerini dile getirdi.



“Buraya yeni bir pazaryeri projesi hazırlıyoruz”
İncelemelerinin ardından konuşan Vali Dağlı şöyle konuştu:
“Perşembe pazarına gelmeyi aslında 5-6 aydır istiyorum. Birkaç defa erteledik ama bugüne nasip oldu. Belediye başkanımla, pazarcılar odası başkanımla dolaşıyoruz. Esnafımızın durumu ne, hali vakti nasıl, pazaryerimizin fiziki imkanları nasıl, vatandaşlarımızın şikayetleri neler bunlara başkanlarımızla birlikte bakıyoruz. Burada yeni bir pazaryeri projesi de var başkanım onu açıklayacaktır. Yakın bir zamanda da devre gireceğini ümit ediyoruz. Bugün bizim için güzel oldu.”



“İyileştirme çalışmaları yapacağız”
Mevcut pazaryerinde iyileştirme faaliyetlerinde bulunacaklarını kaydeden Başkan Ay ise şu ifadelerde bulundu:
“Biliyorsunuz Cumhuriyet Mahallesi’nde yeni bir pazaryerimizi yakında telsim aldık oraya taşınacağız. Çok modern bir yer yapıyoruz. Burada da iyileştirme çalışmaları yapacağız. Üzerini kapatacağız, garaj problemini çözeceğiz, iyileştirme faaliyetlerinde bulunacağız.”



H:aber: Ö. YILMAZ