Yeni proje hazırlanıyor
İhalesinin ne zaman yapılacağı merakla beklenedursun, İnönü Parkı ile ilgili yeni bir gelişmenin olduğu ve Avni Akyol Parkı ile İnönü Parkı için yeni bir projenin hazırlanmasının düşünüldüğü öğrenildi. Böylece yıllardır Düzcelilerin özellikle sıcak havaları fırsat bilip kendilerini attığı her iki park da Düzce’ye daha yakışır bir hale getirilecek. Her iki park için mimari bir proje hazırlanacak, şehir merkezindeki mezbelelik görüntüsünden eser bırakmayacak şekilde ortadan kaldırılarak Düzcelilerin hizmetine sunulacak.

Proje bittikten sonra iki park ne olacak?
Ayrıca geçtiğimiz 12 Ocak tarihinde yapılan Düzce Belediye Meclisi Ocak ayı 2.Birleşiminde çıkan karar ile aralarında İnönü Parkı’nın da bulunduğu 55 taşınmazın ihalesi için yetki belediye encümenine verilmiş, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da ihalenin en kısa sürede yapılacağını söylemişti. Tüm bu gelişmeler ışığında ya yap-işlet-devret modeli uygulayacak, ya müstecire vermek için ihaleye çıkarak ya da kendisi işleteceği anlaşılıyor.


İnönü Parkı içindeki luna park kaldırılıyor mu?
Bir diğer gelişme ise, İnönü Parkı’nın içerisinde bulunan lunaparkın mevcut yerinden kaldırılacağı yönünde… Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Öncü TV’de yayınlanan Platform Programı’nda yaptığı açıklamasında, projesi tamamlanmak üzere olan Melen Su Park’ın bulunduğu yere bir lunapark yapmak istediğini söylemişti. Başkan Ay’ın bu sözleri, Melen Su Park’a yapılacak modern bir lunaparkın, şehir merkezindeki kötü görüntüyü da ortadan kaldıracağına işaret ediyor.

Haber: Ö.YILMAZ