Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 12 orman işletme müdürlüğünde istihdam edilecek 1’i dozer operatörü, 115’i orman işçisi, 3’ü fidanlık işçisi, 4’ü aşçı, 4’ü tamir bakım işçisi olmak üzere toplam 126 geçici işçi alımı için sözlü ve uygulamalı sınav Aladağ'da yapıldı.

İŞKUR aracılığıyla ilanda belirtilen unvanlara başvuruda bulunanlara yönelik noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. Bu doğrultuda alınacak işçi sayısının 4 katı kadar asil, yedek ve öncelikli listeler belirlendi.

Kura sonucu kesin listesinin tespiti neticesinde Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü Tesisleri Değirmenözü Eğitim Merkezi’nde başlayan işçi alım sınavlarında, alınacak işçi sayısının 4 katı aday ter döktü.

Orman işçisi, diğer fidanlık işçileri ve bahçıvanlar ile aşçı ve iş makineleri bakımı ve onarımcısı pozisyonlarında istihdam edilecek geçici işçilerin sözlü ve uygulamalı sınavı iki aşamalı yapılırken, birinci aşaması fiziki / mesleki yeterlilik, ikinci aşaması ise sözlü mülakat şeklinde düzenlendi.

Alınacak orman işçisinin seçiminde belirleyici ana faktör olan fiziki yeterlilik sınavı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü uzman akademisyenlerinin eşliğinde gerçekleşti.

Adaylar yeterlilik testi öncesinde beden eğitimi uzmanlarınca bilgilendirilerek, şeritlerle başlangıç bitiş ve çevresinin belirlendiği parkurda gerçekleşen sınavın sağlıklı bir şekilde icra edilmesi sağlandı. Ayrıca fiziki yeterlilik testinde, adayların becerileri fotoselli kronometre ile titizlikle tespit edilerek kayıt altına alındı. Fiziki yeterlilik testinde sağlık ekibi ve ambulans da hazır bulundu.

Sınav öncesinde Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, adaylara açıklamalarda bulunarak başarı dileklerinde bulundu.