Kalkınma Bakanlığı, 2014-2018 yılları arasında uygulanan “10. Kalkınma Planı”nın sona ermesinin ardından 2019-2023 yılları arasında uygulanması planlanan “11. Kalkınma Planı”nın değerlendirmesi için bir toplantı düzenledi.

11. Kalkınma Planı çalışmaları kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı organizasyonuyla düzenlenen 'Marmara Bölgesi İstişare Toplantısı' İstanbul Taksim'de bulunan bir otelde gerçekleşti. Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Cüneyt Düzyol başkanlığında yerel düzeyde yürütülen çalışmaların ve daha önce yapılan toplantılarda elde edilen serilen değerlendirildiği toplantıya İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile toplam 14 ilin temsilcisi katıldı.



Toplantıda gelecek kalkınma planı çerçevesinde uygulanacak yöntemler ve projelere ilişkin sunumlar yapılırken Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce’de yapılacak çalışmalara ilişkin bir takım görüşmelerde bulundu.



“Düzce’de yatırım ve projeler büyük bir ivme kazandı”
Toplantı sonrasında açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce’nin gelecek döneminde uygulanması planlanan projeler hakkında görüşmeler yaptığını kaydederek “Kalkınma Bakanlığımızca hazırlanan eylem planları çerçevesinde 81 ilde olduğu gibi Düzce’de de yatırım ve projeler büyük bir ivme kazanmıştır. Biz de gelecek dönem içinde neler yapabiliriz bunu görmek için burada bulunduk. Toplantının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.



Haber: Ö.YILMAZ