Merkeze bağlı Kadıoğlu Köyünde yaşanan sorunlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Köy sakinlerinin hayvanlarını otlattığı merada bulunan otomatik sulama sistemi arızalanınca, hayvanlar susuz kaldı. Bu nedenle su ihtiyacını karşılamak isteyen hayvanların meranın yakınından geçen kanalizasyon kanalından su içmek zorunda kaldığını belirten köy sakinleri, muhtar Ömer Kıl’ı eleştiri yağmuruna tuttular.

Hayvanlarını merada otlatmak için her yıl belirli bir ücret ödediklerini, ancak bu ücretin karşılığında meranın hiçbir bakımının yapılmadığını öne süren köylüler, seslerini duyurmak için konu ile ilgili şikayetlerini 0 542 767 18 81 Numaralı Öncü Haber whatsApp İhbar Hattına yaptı.

“Köy muhtarı görevini layığı ile yapmıyor”

Köy muhtarı Ömer Kıl’ın görevini layığı ile yapmadığını savunan köylüler,  “Köy merasında ücretini vererek hayvanlarımızı otlatmaktayız, fakat hayvanların su içtiği otomatik su sistemi, görüntülerde de göreceğiniz gibi çalışmamaktadır. Lağım akan kanal mera yanından geçmektedir. Hayvanlarımız bu pis suyu kanaldan içmektedir. Bu durum videoda da görünmektedir. Bu nedenle hayvanlarımızın sağlığı, olumsuz derecede etkilenmektedir. Her sene mera girişinde, beş yıldızlı otel gibi ücret toplanıyor, fakat hayvanlarımız mera içerisinde Nazi kampı gibi Muamele görüyor. Toplanan para köyümüzde bu şekilde işlere kullanılmıyor ise, bu paralar nerelerde kullanılıyor. Her yıl ortalama 3 - 4 bin TL toplanıyor. 200 TL’lik su sistemi tamir edilmiyor, ayrıca toplanan paralar Karşılığında herhangi bir makbuz verilmiyor. Daha öncede kendisi hakkında şikayette bulunulmuştur, fakat hiçbir yaptırım yapılmamıştır” diye konuştu.

Muhtar iddiaları yalanladı…

Öncü Haber Muhabirinin telefonla görüştüğü tepkilerin odağındaki köy muhtarı Ömer Kıl ise, köylülerin iddialarının tamamen asılsız olduğunu belirtti. Köy merasında hayvanlarını otlatan köylülerden toplanan paraların meranın bakımı, avlu ve gübre masrafları için harcandığını ifade eden Kıl, “Hayvanların su içmesi için kullanılan sistem, eski muhtar döneminden bu yana bozuk. Köylülerden toplanan paralar, meranın giderleri için kullanılıyor. Köylülerin ifadelerine katılmıyorum. Hepsi yalan” şeklinde konuştu.  

HABER: Savaş ARI