AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı koltuğunda 13 ayı geride bırakan Düzce Milletvekili Ayşe Keşir,  Türkiye’yi karış karış gezerek kadın girişimciliğine dikkat çekmek için devam ettirdiği ‘Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali Buluşmaları’nda tanıştığı girişimci kadınları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile buluşturdu.

Erdoğan: Göğsümüzde taşıdığımız gurursunuz

Erdoğan, çeşitli illerden gelen kadın girişimcileri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Devlet Konukevi’nde düzenlenen iftar programında ağırladı. Emine Erdoğan, ülkenin dört bir yanından gelerek iftar sofrasında buluştuğu kadınların ilham dolu hikâyeleri olduğunu belirtti. “Sizler, Türkiye’nin bugünkü başarısının mimarı, geleceğinin umudu, göğsümüzde taşıdığımız gurursunuz” diyen Erdoğan, kadın girişimcilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Keşir: Bu gurur güzel ülkemin

Vekil Keşir de programa ilişkin yaptığı paylaşımda, “Kimi steril sarf malzemesi üretiyor 75 ülkeye ihracat yapıyor kimi de oto, yat, motosiklet kılıfı dikiyor. Biri, iki gün süren işlemle kemik iliği üretiyor, diğeri 17 bin metrekarede kesme çiçek üretiyor... ve daha nice ilham veren, alınteri hikayesi. Bu gurur güzel ülkemin.” ifadelerini kullandı.

İftar programının ardından Erdoğan, beraberindeki Keşir’le yakından ilgilendiği kadın girişicilerinin başarı hikâyelerini hikâyelerini dinleyerek ürettikleri ürünler hakkında bilgi aldı. Kadınlar ürünlerinden Erdoğan’a ikram etti.