SEDAŞ İşletme Hazırlık Başmühendisliği Düzce Birimi tarafından elektrik dağıtım sisteminde programlı çalışmalara bağlı olarak uzun süreli kesinti programı uygulanacağı bildirildi.
Konuralp, Boğaziçi, Yığılca, Çilimli, Cumayeri, Gümüşova, Gölyaka merkez ve köylerinin tamamı ile bu bölgede bulunan özel trafolarda saat 06.00 ile 15.00 saatleri arası TEİAŞ bakım onarım fiziki irtibat bağlantısı çalışmaları kapsamında elektrik kesintisi yapılacak. Düzce ilçe ve beldelerinde 9 saatlik elektrik kesintisinden Düzce merkezdeki bazı bölgelerde etkilenecek.
Mergiç, Fatih Mahallesinde hal mevkii, Yenitaşköprü, küçük Melen köprüsünden Gölyaka sapağı arasında D-100 karayolunun her iki tarafında, yeni sanayi sitesinin bir kısmı, Küçük Sanayi sitesi, Bahçeköy, Paşakonağı, İstilli , Karaderehasanağa, İhsaniye, Çerkeztaşköprü köylerine de 9 saat elektrik verilmeyecek.
Elektrik kesintisinden Akçakoca etkilenmezken, Kaynaşlı’da 08.30- 11.00 saatleri arasında bakım onarım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi yapılacak.
SEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, söz konusu elektrik kesintisinin uygulanacağı alanlarda oturan abonelerin elektrikle çalışan cihazlarını devreden çıkartmaları istendi. Yapılacak çalışmaların programlı elektrik kesintisi için belirlenen saatten önce bitmesi halinde, kesintiden etkilenen yerlere çalışma bitiminden hemen sonra ilan edilen kesinti bitiş saatinden önce enerji verileceği ve jeneratör kullanan abonelerin kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmaları uyarısında bulunuldu. Elektrik kesintisi hakkında daha geniş bilgi için 444 5 186 ALO ELEKTRİK telefon hattını aramaları istendi.

Haber: S. KAŞKIR