Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı Erol Tayhan’ın sunduğu Günlük programına katıldı. DESOB Başkanı Kayıkçı esnafın güncel sorunlarının yanı sıra yerelde yaşanan sıkıntılara değindi. Özellikle Pazaryeri konusuna değinen Kayıkçı, Belediyeye büyük görev düştüğünü kaydetti.

            Düzce Pazaryeri işinde başarılı değil!

Kayıkçı, “ Bizim 3 başı mamur bir pazareyerimiz yok. Düzceli görüyor. Kargaşa hakim. Panayır gibi.  Araç parkı sorunlu. Tek kat kurtarmıyor. Daha önce Mehmet Keleş de İsmail Bayram’la da konuştuk.  Mevcut pazaryeri çok uzağa gidemez.  Başkan Keleş 4 semt pazarı yapılacağını söyledi.  Ancak şu zamana kadar bir gelişme yok. Mesela cumartesi pazarı yağmur çamur, pislik içinde.  Mevcut  pazaryeri en az iki katlı olmalıydı.  Altında otoparkı olabilirdi.  Sakarya, Hendek’e gittiğimizde  hayran kalıyoruz.  Düzce Pazaryeri işinde başarılı değil. Bunu herkes görüyor.  İnsanlar geleneksel pazaryeri istiyor.  Bu sosyal bir bağdır. Bu dokumuzu süper marketlere bozdurmamak gerekiyor.”diye konuştu.

“Mezbelelik olsun da buradan gitsinler mi” diye düşünüyorlar!

Mevcut pazaryerinin kaderine terk edildiğini vurgulayan Kayıkçı, sözlerine şöyle devam etti:

“Rehabilite edilecekti. Yanan dükkanlar bile duruyor. Bazen üzülüyorum.” Mezbelelik olsun da buradan gitsinler mi” diye düşünüyorlar.  Düzce’nin birkaç yerine yapacaklar diye burası tamamen terk edilmemeli.  İki odamızda 700’ün üstünde pazarcı esnafı var.  Onlar 4 semt pazarına sığacak gibi değil.  Ancak Mehmet Keleş’e haksızlık etmek istemem.  Yine eski pazaryerini Keleş yaptırmış.”

            Rant oluşmayacak!

DESOB Başkanı Kayıkçı, Sanayi çarşısındaki kentsel dönüşümü desteklediklerini belirten Kayıkçı, esnafların mağdur olmaması için çalışacaklarını belirtti.

Kayıkçı, “ orada doğru bir şey yapılıyor. Mülkiyet hakkı ziyan olmaması gerekiyor. Kiracılar da dükkan sahibi olmak istiyor.  Milletvekillerimize, belediyemize ihtiyacımız var.  Yakın zamanda toplanıp, teknik yardım isteyeceğiz.  Yer satın alacağımız.  Her şey açık şeffaf olacak. Rant oluşmayacak.  Bu Düzce’nin meselesi. O bölge Düzce’nin onuru olacak.  O insanların ekmeksiz kalmaması lazım.  Orası bitmeden kimse kımıldamaz. Kimseye “dükkan kapat” denilemez.”ifadelerini kullandı.

 Haber;S.KAŞKIR