Giresun İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Er Erdem Ay, 26 Nisan 2010 tarihinde Giresun Dereli Kanlıhan Köprüsü’nde bölücü terör örgütü tarafından el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu gazi oldu. Geçtiğimiz 10 Şubat tarihinde rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gördüğü tedavi sırasında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Gazi Jandarma Er Erdem Ay, bugün düzenlenen cenaze töreninin ardından ebediyete uğurlandı.




Acı haberin ardından Düzce’nin Gölyaka ilçesi Çamlıbel Köyü’nden olan 30 yaşındaki şehidimizin evine Gölyaka Belediyesi tarafından taziye çadırı kurularak, şehit evine cenaze için gerekli hazırlıklar yapıldı.

Şehidimizin cenazesi Ankara’dan helikopterle getirildiği Düzce’den Gölyaka’daki evine getirildi. Babaevinde helallik alınmasının ardından ise Şehit Ay’ın cenazesi kortej eşliğinde Gölyaka Merkez Camii’ne getirildi.




Şehidimizin burada düzenlenen cenaze merasimine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir, MHP Millletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Müftüsü Hüseyin Can, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin,AK Parti eski Milletvekili Fevai Arslan, kurum müdürleri ile ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.



Anne, baba, acılı eş ve çocuklar ile diğer yakınları, şehidimizin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu.




Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen törenin ardından omuzlara alınan şehidin naaşı Gölyaka’nın Çamlıbel Köyü Mezarlığı’na götürülerek toprağa verilecek.









Haber: Ö.YILMAZ