Vali Ali İhsan Su, dün akşam orucunu Akçakoca Belediyesinin iftar çadırında açtı. Vali Su, iftarın ardından Akçakoca basınına açıklamalarda bulundu. Akçakocatv’nin internet sitesinde yer alan haberde özellikle son günlerde gerek kullanımı gerek ticaretinde göze çarpan uyuşturucuyla mücadele konusunda kararlı olacaklarını dile getirdi. Hem emniyetin hem de Jandarmanın ciddi bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Vali Su, mücadelede eğitimin önemine vurgu yaparak önceliğin gençleri bu tuzaktan uzak tutmak olduğunu söyledi.


Bu kapsamda gençleri sporla buluşturmaya gayret ettiklerini ifade eden Su, “biz gençlerimizi eğitebilir ve onları daha iyi noktalara kanalize edebilirsek kötü; alışkanlıklardan uzaklaştırabiliriz. Bu da eğitim, kültür faaliyetleri gibi onları güzel şeylerle meşgul edecek ortamlar oluşturmakla mümkün. Biz de ilimizde bir taraftan bunun güvenlik boyutuyla mücadelesini verirken, diğer taraftan da hem aile bazında hem de gençlere yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”


Mücadele de birlikte olmanın önemine vurgu yapan Vali Su, “Tabi bu 3-5 insanın uğraşıyla değil, her birey ve ailenin duyarlı davranmasıyla mücadele edeceğimiz bir konudur.” Dedi ve vatandaşlardan yardım istedi.

“Sağlıklı toplum sağlıklı gençlik bizim geleceğimizdir” diyen Vali su el ele verme çağrısında bulundu.

 

 

Haber;S.Kaşkır