Umutlar tükenmeye başladı

80'li yıllardan bu yana kayak turizmine kazandırılması gündemde olan ancak 2019 yılına da sıfır yatırımla girmeye hazırlanan Kardüz için umutlar tükenmeye başladı. Son olarak MÜSİAD Düzce Dost Meclisi Kasım Ayı Toplantısı'na katılan İl Kültür Turizm Müdürü Resul Taştan, yakın gelecekte kış sporlarının merkezi haline getirilmesi için girişimlerin sürdüğü Kardüz Yaylası’nı kayak merkezi olmaya uygun görmediğini belirterek, Düzce’nin hayallerini adeta altüst etmişti. Taştan, Kardüz’den güzel bir çocuk dostu kayak merkezi olacağı önerisini de paylaşmıştı.

Kardüz kaç kışa daha yatırımsız girecek?

Yıllarca yolsuz ve elektriksiz şekilde yatırımcılara sunulan ve daha sonra bu yanlıştan dönülerek yolu asfaltlanıp elektrik çekilen Kardüz için yine de kapıyı çalan olmadı. Tesisleşmeye gidildiğinde Düzce'nin hem turizmine hem de ekonomisine büyük katkı sağlamasına kesin gözüyle bakılan ve hatta çevresindeki ünlü kayak merkezlerini bile sollaması beklenen Kardüz'ün kaç kışa daha yatırımsız gireceği bilinmezken, komşular kış turizminin nimetlerinden faydalanmaya başladı.

Hafta sonu yüzde 95 doluluk

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da, kar kalınlığının bir metreyi geçtiği pistler kayak ve snowboard tutkunlarını ağırlıyor. Bolu kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan Kartalkaya'da bulunan oteller hafta sonu yüzde 95 dolulukla hizmet veriyor. Kar kalınlığının yapay karlarla bir metreyi geçtiği pistlerde tatilciler, toplam uzunluğu 60 kilometreyi bulan 25 pistte kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşıyor.

Haber: C. ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ