Çocuklara toprak sevgisini aşılamak ve toprak bilinci oluşturmak amacıyla her yıl 11-17 Haziran tarihleri arasında kutlanan Toprak Bayramı Haftası kapsamında, Düzce’de Aziziye İlkokulu ile Avni Akyol İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

Konuralp Mahallesi’nde bulunan bir turizm çiftliğini ziyaret eden öğrencilere “Toprağın Önemi ve Toprağın Oluşum Süreci” ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Düzce Gıda, Tarım ve Haycancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, il müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin de katılımıyla işletmeye ait bahçede sebze fidesi dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 1945 yılında yürürlüğe giren 4760 Sayılı Toprak Bayramı Kanunu'na göre her yıl 11-17 Haziran tarihleri arasının "Toprak Haftası" olarak kutlandığını anımsatarak, “Bu kapsamda toprağın önemi ve kaybedilmesi halinde yaşanacak olumsuzluklar hakkında insanlarımız üzerinde farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Bu vesileyle herkesin toprak bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler arasında düzenlenen çeşitli yarışmaların ardından katılım belgelerinin ve hediyelerin taktim edilmesiyle program sona erdi.