Meteoroloji 9.Bölge Müdürlüğü, hava sıcaklıklarında beklenen düşüş nedeniyle üreticilere ve vatandaşlara zirai don uyarısı yaptı.

Sıcaklıklar 6-12 derece azalıyor
Hafta sonunda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, ancak önümüzdeki hafta başından itibaren hissedilir derecede hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece arasında olmak üzere azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.

Soğuk hava Pazartesi başlıyor

Batı bölgelerinin 13 Mart Pazar gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girmesi beklenirken 14 Mart Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren ise Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Pazartesi tüm yurtta yağış var

14 Mart Pazartesi günü ise tüm yurtta yağış bekleniyor. 15 Mart Salı günü soğuk ve yağışlı havanın yurdun iç bölgelerinde etkili olmaya devam edeceği, yağışların Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu bölgesinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde ise kar şeklinde olması bekleniyor.

Valilik uyardı

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada; “Önümüzdeki hafta Salı gününden hafta sonuna kadar Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’da yağışın kesilmesi ve havanın açmasıyla birlikte gece sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Hava sıcaklığındaki düşüşün buzlanma ve zirai don riski oluşturacağı beklendiğinden zirai faaliyetle uğraşan üreticilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Çarşamba günü etkisini yitirecek
Yağışlı havanın etkisini 16 Mart Çarşamba gününden itibaren kaybetmesi bekleniyor.

Haber:Y.SEVER