İl genel meclisi kasım ayı son bileşimde, İl Genel Meclisi Yol Ağı Belirleme Komisyonunun son birkaç toplantıda bazı yolların İl Özel İdaresi köy yolları yol ağına alınması talebi İl Özel İdaresi Sekreteri Kenan Üstünel’i isyan ettirdi.
 Bugünkü toplantıda Akçakoca’ya bağlı Karatavuk köyü Batallar Mahallesi, Esma hanım Köyü ile Yaşamsu- Esmahanım Köyü arası stabilize yolların İl Özel İdaresi yol ağı envanterine alınması talebi görüşüldü.
Rapor okunduktan sonra söz alan İl Özel İdaresi Sekreteri Kenan Üstünel, “ akaryakıt yetmiyor. 5 defa ihale ettik. Gittiğiniz her yolu, yol ağına kazandırılalım diyorsunuz. Yol ağımız oldu 4 bin km. nasıl hizmet vereceğiz. Yapamadığımızda da baskı altına alınıyoruz.” Diyerek sitem etti.
İllerin Gelişmişlik Düzeyine Bakılıyor
Yol ağı artınca KÖYDES’ten gelen ödeneğin de arttığını söyleyen bir meclisi üyesine ise, “ hayır artmıyor. Ödenek gelirken illerin gelişmişlik düzeyine bakılıyor. Düzce’de yolların yüzde 70’i yapılmış. O zaman ödenek daha az gelişmiş illere veriliyor” şeklinde cevap veren Üstünel, yol ağına alınacak köy yolları belirlenirken biraz daha dikkatli davranılmasını istedi.
 Konuşmaların ardından komisyonlar tarafından sunulan rapor oy birliği ile kabul edildi.
 Eski Konak Araştırıldı
 İl Genel Meclisi bir diğer raporu ise Mülkiyeti hazineye ait olan eski vali lojmanıydı. Eski vali lojmanının bugüne kadar kim ya da kimler tarafından ve hangi amaçla kullanıldığının araştırılması talebi üzerine, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından başlatılan çalışmalar tamamlandı. Komisyon üyeleri tarafından yapılan araştırmalar sonucunda hazırlanan rapora göre; “İl Özel İdaresi’ne tahsisli olan ve eskiden kaymakam lojmanı ve vali konağı olarak kullanılan 2 katlı bina, 2009 yılında İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne 6 ay süre ile tahsis edilmiş.
Yine rapora göre; İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün 2 Şubat 2012 tarihli yazıları ile 6 ay süreli tahsisin iptal edilerek söz konusu binanın 3 yıllığına Toplum Merkezi olarak kullanılmak üzere İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün kullanımına verildiği tespit edildi. Komisyon raporuna göre eski valilik binası 2 buçuk yıl daha Toplum Merkezi olarak kullanılacak.

Komisyon raporu yapılan oylama sonucu oy birliğiyle onaylandı.

Haber; S. KAŞKIR