Devlet eliyle başlatılan "Enflasyonla Topyekûn Mücadele” seferberliğine küçüğünden büyüğüne Düzce’deki bir çok işyerinden ‘indirim’ desteği gelirken, bazı işletmelerin aksi tutumlar içerisine girmesine göz açtırılmıyor. Aynı hizmet için işletmeden işletmeye farklı fiyat uygulamasına bu kez Düzce Valiliği’nde rastlandı. Fotokopi için bazı çay ocakları yüksek ücret talep etmeye kalktı ancak Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın müdahalesiyle kısa sürede haksız kazancın önüne geçildi.

Edinilen bilgilere göre; valilik binası içerisindeki çay ocaklarında fotokopi çekim fiyatlarının çay ocağından çay ocağına farklılık göstermesi tepki çekti.  
Kimisinde 75 kuruş iken kimisinde 2 katı yani 1.5 TL olan fotokopi çekim hizmeti ile ilgili şikayetler Vali Dağlı’ya kadar ulaştı. Konudan haberdar olur olmaz ilgili kurumlara araştırılması yönünde talimat veren Dağlı, yüksek ücretlerle fotokopi çekildiği tepkisinin doğru olduğunu öğrendi.

Bunun üzerine vatandaşa adil hizmet verilmesi için ‘Ya herkes hak edilen fiyatı alacak ya da fotokopi çekilmeyecek’ diyen Dağlı, yapılan fiyat araştırması sonucunda fotokopi ücretinin 75 kuruş olmasına onay verdi.

Bu doğrultuda Düzce Valiliği içerisindeki ABC blok, D blok ve F blok çay ocakları fotokopi çekim fiyatı olarak 75 kuruş alacak. Karara uyulmaması halinde fotokopi çekim işlemine son verilecek.

 

Haber: C. ÜSTÜNER
Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ