Düzce'nin mahallelerinde altyapı çalışmaları sonrası düzeltilmeyen yollar, vatandaşları çileden çıkartıyor. Düzce'de hemen hemen her sokağında köstebek çukurunu andıran yollar mevcut.  İyi havalarda toz, yağmurlu havalarda ise çamurla baş etmek zorunda kalan vatandaşlar, isyan eder duruma geldi.  Düzce'nin bir çok noktasından benzer şikayetler  haber merkezimize ulaşırken, Beyciler Mahallesi  1772. sokaktaki vatandaşların sorunlarını ekranlara taşıdık.  Sokağa döşenen doğalgaz hattı sonrası kazılan çukurların mıcır yada asfaltla kapatılmaması, yolları çamur deryası haline dönüştürmesi vatandaşları çileden çıkardı.

PKK'lar gibi yola bomba mı döşeyelim?

Sokak sakinlerinden Muhammed Çayan, "Doğalgaz döşediler, 'Böyle bırakmayın, üzerine mıcır dökün" dedik.  Önce tozunu çektik. Şimdi çamurunu! Belediyeyi aradık, muhtara söyledik.  Daha ne yapmamız lazım, PKK'lar gibi yola bomba mı döşememiz lazım, yolların yeniden düzenlenmesi için. Biz bu ülke vatandaşı değil miyiz?"dedi.


'yüzde 70'le aldık' diyerek gocunmasını biliyorlar

Beyciler Mahallesi  1772. sokakta ikamet eden Muhammet Çayan, yetkileri göreve davet etti:  "Belediye Başkanı Düzce'ye yakışıyor mu diyip, 600 bin TL'lik araba istemesini biliyor... Gelsin kendi görsün durumumuzu! Biz insan değil miyiz, yamyam mıyız? Yunanistan vatandaşı mıyız? zoruma gidiyor. vergiye gelince almasını biliyorsunuz.  16 yıldır bu sokaktayım. Hiçbir yatırımını görmedik. seçim zamanı gelince 'yüzde 70'le aldık' diyerek gocunmasını biliyorlar. Beyaz masayı arıyoruz " biz şikayetlerinizi bildireceğiz."diyor. ne zaman bildireceksin biz baştan aşağı çamur olduktan sonra mı?"


Kapısına bile yanaştırmıyorlar

Vatandaşlar ayrıca yetkililere ulaşamamaktan yakındı.  Sokakta ikamet eden Muhammet Çayan, "İl Başkanına gidiyorum, ne zaman gelsek makamında beyefendi yok! Belediyeye gitsek ,değil başkan yardımcıları bile yok. Kapısına bile yanaştırmıyorlar. Onlar dokunulmaz ya... 10 tane korumayla geziyorlar.  Paranın iyisini almayı biliyorlar. biz bin 300 TL'ye şu halimize bakın!"diye konuştu.

Mahalleye geldiğimizde utanıyoruz!

Sokağın en çok çilesini çeken de hiç kuşkusuz kadınlar... Çamurlu yollar, devrilmiş çöp bidonları ile "mahalle geldiğimizde utanıyoruz" diyen sokak sakinlerinden Emine Çayan, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı: "Sabah çocuklarımıza servis geldi. çamurlu diye bindirmedi bile... Mahalleye geldiğimizde utanıyoruz. Düzce'nin merkezi bir de... Bizim köylerimiz buradan çok daha temiz. şikayetçiyiz bu durumdan."