Yetiştirme yurtlarından ayrılıp kendilerine hayat kuran çeşitli illerde yaşamlarını sürdüren 200 kişi ve hala yurtlarda kalan 150 çocuğu piknikte bir araya getiren etkinliğe Yığılca Kaymakamı Furkan Sancaktutar ve Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit de katıldı.

Kendisinin de yetiştirme yurdundan mezun olduğunu ifade eden Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, yurtta kalan herkesin yardımcısı olmak istediğini belirtti ve misafirlerle telefon numarasını paylaştı.

Yiğit, “Yetiştirme yurdundan mezun olmak ya da yetiştirme yurdunun bir evladı olmak benim için hayatımda her zaman yeri önemli. Yetiştirme yurdunda büyümek oradaki terbiyenin tarifi edilmez bir duygu olduğunu düşünüyorum. Yurt hayatında almış olduğum terbiyenin ve alışkanlıkların bugün aile yaşantımda iş yaşantımda hatta belediye başkanlığımda hayatımın her alanına yansıtmaya çalışıyorum.”şeklinde konuştu.

Yığılca Kaymakamı Furkan Sancaktutar ilki gerçekleştirilen etkinliğin önümüzdeki yıllarda da yapılmasını temenni etti.

Sancaktutar, “Gençlerimizle bu güzel kalabalıkla beraber olmak bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Üç nesil burada yetiştirme yurtlarında sevgi evlerinde kalan çocuklarımız var buralarda kalmış iş hayatına atılmış kardeşlerimiz var emeklilik hayatı yaşayan büyüklerimiz var üç nesil bir arada hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.