Düzce merkeze bağlı Darıcı Mahallesi’nde sık yaşanan kazalar nedeniyle kara noktaya dönüşen yola hız kesici kasisler yapılmasını isteyen vatandaşlar, Düzce Belediyesi ve emniyete dilekçe verdi. Buna karşılık uzun süredir kasis talepleri yerine getirilmeyen mahalle sakinleri, Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81) aracılığıyla seslerini duyurmaya çalıştı.

Sürücülerin süratli ilerlemesi yüzünden kaza riski olduğuna dikkat çeken ve kameralı denetimlerin çözüm sağlamadığına işaret eden mahalleli, şu ifadeleri kullandı:

“Darıcı Köyü Sapağı ile Celiloğlu arasında yolun düz olmasından dolayı araçlar süratli gidiyorlar. Belirttiğim lokasyonda 17 hane oturuyor ve her hanede birilerine araç çarpmıştır. Belediyeye ve emniyet müdürlüğüne defalarca dilekçe yazmamıza rağmen hız kesici kasisler konulmamıştır.

Gerekçe olarak bahsettiğim güzergahta EDS kameralarının olduğunu ve gerekli kontrollerin yapıldığını gösterdiler. 1. Organize Sanayi Bölgesi servis araçları, tırlar ve kamyonlar hep bu güzergahı kullanıyor. Yolda yürümeye korkar olduk. Can güvenliğimiz ve huzurumuz için hız kesici kasisler konulmasını istiyoruz.”