İsrail’in Filistin halkına yönelik Gazze’de süren saldırıları 7 Ekim’den bu yana tepkilerin gölgesinde devam ediyor.

Kadın ve çocuk başta olmak üzere binlerce masum insanın yaşamdan koparıldığı saldırılara farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler kent genelinde yapılıyor. Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin bu amaçla yaptığı resimlerin sergilendiği ‘Filistin’de Çocuk Olmak’ adlı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Whatsapp Image 2024 01 17 At 16.19.23

 Resim sergisine Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katılım sağladı.

Whatsapp Image 2024 01 17 At 16.19.45

İlginin yoğun olduğu resim sergisinde Vali Selçuk Aslan, tek tek yapılan tabloları inceleyerek, resimleri yapan öğrencilerle konuşarak bilgi aldı.

Ayrıca Aslan, ‘Filistin’de Çocuk Olmak’ adlı serginin en güzide tablosunu satın alarak, Mehmet Akif İnan İmam Hatip Lisesi’ne bağış yapacağını belirtti.  

Selçuk Aslan Öncü Haber mikrofonuna, 7 Ekim tarihinden bu tarafa herkesin gözü önünde bir dramın yaşandığını belirterek şöyle konuştu: “Gazze’de tabirde hiçbir hata yok. Açık bir cezaevinde 3 milyon insan orada çaresizlik içerisinde. Ölümler 20 bini geçmiş durumda daha da acı olanı bu 20 bin ölümün yarıdan fazlasının çocuklardan oluşması. Böyle çaresizce dua etmek dilimizle lanetlemek dışında tüm dünya kamuoyunun izlediği hiç abartı olmayan soykırım olarak adlandırılacak bir vahşetin devam ettiği bir konu. 7’den 70’e herkesin vicdanını sızlatmakta. Çocuklarımızın yüreğine yansıyanı tuvale aktarmışlar. Hakikaten acıyı resim etmekte içine sakladıkları mesajlarda da adeta Türk toplumunun yüreğinin dışa yansımasını da dışarıya ifa ettiklerine şahit olduk. Evlatlarımızı tebrik ediyorum. Buradaki acının bir an önce sona ermesini temenni ediyorum.”

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Nagihan Kutlu Beyhan, sergide yüreğinde Filistinli çocukların acısını yaşayan öğrencilerin resimlerinin olduğunu dile getirerek, “Öğrencilerimiz İki boyutlu sanat atölye dersinde gazete haberlerinden ve görsellerden yola çıkarak, Filistinli çocukların dramını yansıttı. Aslında bu savaşta soykırım da en çok acıyı derinden hisseden sivil halk ve çocuklardı. Bunu dile getirip tekrar tepki vermek adına böyle bir sergi düzenledik. Herkesi de derinden etkiledi bu çalışma, yaparken bizler de çok hüzünlü anlar yaşadık. Resimler de bir dram bir acı var ve bu bir soykırım buna vurgu yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Editör: Liva Ünsal