2016-2018 yıllarını kapsayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde Akçakoca’ya Demir Çelik İhtisas OSB’si kurulması için tam destek veren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kapısı bir kez daha çalındı. Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ve Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Nazım Pazvant makamında ziyaret ettikleri Başkan Özlü’den Ankara nezdinde sürecin hızlanması için bir kez daha destek vermesini talep etti.

Yatırıma açılmak için gün sayan Akçakoca OSB’nin Sanayi Bakanlığı’na giden dosyasının hızla incelenerek sürecin tamamlanması açısından Özlü’den girişimlerde bulunmasını isteyen Akçakoca heyeti, özellikle bakanlığın altyapı kredi talebine olumlu yanıt vermesinin önemi üzerine durdu.

Akçakoca heyetinin taleplerini not eden Özlü, bakanlık bürokratlarıyla gerçekleştirdiği telefon trafiği sonrası Kaymakam Yasin Öztürk ve Akçakoca TSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant’a sürecin sorunsuz devam ettiğini söyledi.

Başkan Özlü: Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum

Verimli geçen ziyaretin ardından Akçakoca heyeti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye teşekkür ederken, ziyaret sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Özlü, şu ifadeleri kullandı:

“Karadeniz’in incisi Akçakoca ilçemizin Kaymakamı Sayın Yasin Öztürk ile Akçakoca TSO Başkanı Sayın M. Nazım Pazvant’a nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Bu vesile ile başarılı çalışmalarının devamını diliyor, Akçakocalı kardeşlerimi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”

“Akçakoca OSB’nin en kısa zamanda faaliyete geçecek”

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)’ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, “Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ile birlikte eski Bakan ve mevcut Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye makamında ziyarette bulundular. Akçakoca’mızın ve Akçakoca halkının yanında olduğunu her zaman ifade eden, OSB’nin kuruluşuna imza atan ve kalkınmasında bizlere önderlik eden sayın bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Akçakoca OSB’nin en kısa zamanda faaliyete geçecek olmasının müjdesini kıymetli Akçakoca halkına ve sanayicisine vereceğiz. Güçlü ve geleceğe sağlam adımlarla yürüyen Akçakoca, hepimizin gururu olacak.”