Sapak mevkiinde çeşitli ticari faaliyetler gösteren işadamı Fatih Balcı’nın hafta sonunu fırsat bilerek kanunlara aykırı şekilde duvar ördüğü iddia edildi. Akçakocalı Gazeteci Özhan Kızıltan, kaleme aldığı köşe yazısında bu konuyu irdeledi.

Kızıltan’ın yazısı şöyle: “Akçakoca Küçük Sanayi Kooperatifi sınırlarındaki 146 Ada 145 Parselde bulunan arsanın Ö.P.A (Özel Proje Alanı) kapsamında olmasına rağmen kanunlara aykırı şekilde beton dökülmek suretiyle duvar içine alındığı iddia ediliyor. Akçakoca Sapak Sanayisindeki esnafının tepkisini çeken kaçak duvar yapımı Akçakoca’da uzun süredir hüküm süren “yüz kişilik azınlığın” kanunları hiçe sayarak yaptığı eylemlerden sadece biri. Gerek belediye, gerekse diğer resmi kurumların görmezden geldiği bu azınlık için imar kanunu sadece bir teferruattan ibaret.

İmar yasalarının vatandaşa acımasızca işletildiği, siyasi gücü olmayan insanların duvarlarının yüksekliğinin ölçülerek acımasız cezaların yağdırıldığı ilçemizde belediyenin gücü sadece zayıf insanlar üzerinde etkili oluyor. Al takke ver külah yönetim tarzının son yıllarda iyice ayyuka çıktığı söyleyen vatandaşlar; Akçakoca’da varlığını hissettiren o güçlü azınlığın içindeki insanların hafta sonu sabah erken kalkarak kaçak imalat yapmasının gayet normal hale geldiğinden yakınıyor.

KÜÇÜK SANAYİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜLÜĞÜNE BAŞVURDU

Fatih Balcı tarafından KOOPERATİFİ 3 Nisan 2021 Cumartesi günü erken saatlerde başlayan kaçak duvar yapımı işinin yangından mal kaçırırcasına çalışılarak ertesi gün alelacele bittiğini söyleyen sanayi esnafı, ünlü işadamını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne şikâyet etti.

İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ FENA BAĞLAMIŞLAR

Bu tür şikâyetlerin Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gittiğine değinen vatandaşlar, Akçakoca’daki pek çok şikâyetin ilgili müdürlüğe gittiğini ancak hiçbir şeyin değişmediğini iddia ediyor. Vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Düzce İl Müdürlüğüne çoğunlukla işi düşen Akçakoca’daki mutlu azınlığın, yerel siyaseti arkasına alarak işi kitabına uydurma konusunda pek mahir olduğunu öne sürerek, Akçakoca’da bu tür etkili isimlere karşı yapılan şikâyetlerden sonuç alınamadığından yakınıyor.

DÜZCE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

İsmini açıklamayan pek çok hemşerimiz, Akçakoca’da yapılan imar ve çevre istismarlarından sonuç alamamasının nedenlerini öğrenmek istiyor. Cimer’e yapılan başvuruların zamanında ve gerekli şekilde cevaplanmadığı ilçemizde etiketli insanların yaptığı suiistimallere karşı şimdiye kadar hangi yaptırımların uygulandığının İl Müdürlüğü ve Valilik tarafından açıklanması isteniliyor.”