Akçakoca eski Belediye Başkanı Hüseyin Yanmaz döneminde inşa edilen Kapalı Pazaryeri, bakımsızlığı nedeniyle yine gündemde. Babasından miras kalan kapalı pazaryerinin tadilatını yapacağına dair seçim döneminde vaatlerde bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz'ın, bugüne kadar bu konuda hiçbir girişimde bulunmaması, tepkileri de beraberinde getiriyor.

Bugün Akçakoca Kapalı Pazaryerinin önüne giderek açıklamalarda bulunan CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, “Kış geliyor, pazarcı esnafı ne yapacak? Pazar yerine arkanızı değil, yüzünüzü dönün” diyerek Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a yüklendi.

Başkan Yanmaz’a pazaryerinin babasından miras kaldığını hatırlatan Abanoz açıklamasında, “Kapalı pazaryerini dönemin Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Yanmaz yapmıştı. Burayı o sıfırdan yaptı, ama oğlu seçim vaadi olmasına rağmen, babasının yaptığı yerin bakımını yapamıyor. Şu an pazaryeri dökülüyor. Kış geliyor, yağmur yağacak, kar yağacak, ama buraya tezgahını açan pazarcı esnafımızın, kardeşimizin tepesine yağmur ve kar yağacak. Zaten geçim, malum sıkıntı. Bu insanlar dışardan pazar açabilmek için kışın soğuğunda buraya gelecekler. Şimdiden bunun önleminin alınması gerekiyor. Her seçimde, seçim vaadinde bulunan pazaryerinin arkalarını değil, yüzlerini dönmeleri gerekiyor. Bahsettiğimiz Akçakoca’dan, parlayan kent dediğimiz Akçakoca’dan, pazaryerinin modernleşmesi için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Şehrin yüzü pazaryeri, pazaryerinin bir an önce tadilat görmesi gerekiyor.” diye konuştu.