Akçakoca Belediyesi’ndeki mali kriz hafiflemek bir yana aratarak devam ediyor. Aylardır belediye çalışanlarının maaşını ödeyemeyen, mübarek Ramazan ayında dahi işçileri parasızlığa mahkûm eden Akçakoca Belediyesi’nin başı şimdi de ödenmeyen faturalarla dertte.

SEPAŞ tüm tesislerde elektriği kesti

Edinilen bilgilere göre bir süredir elektrik faturalarını ödemeyen Akçakoca Belediyesi ile belediyeye bağlı tüm tesislerde elektrikleri sabah saatlerinde SEPAŞ ekipleri tarafından kesildi. Belediyenin ana hizmet binasında jeneratör vasıtasıyla elektrik sağlanmaya çalışıldığı öğrenildi.

Bu ilk değil…

Geçmiş dönemde de borcu nedeniyle belediyenin birçok işletmesinin elektriğine kesinti uygulanmıştı. Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın bu kesintilere tepkisi sert olurken SEPAŞ’ın ilçedeki işyerlerine mühürleme işlemi başlatılmıştı. Yaşanan sorun daha sonra SEPAŞ yetkilileri ile Belediye bir araya gelerek sorun giderilmişti.

Mağdur yine Akçakocalılar oldu

Çözüm değil dert üreten belediyecilik anlayışı nedeniyle yaşanan son olay karşısında yine bir numaralı mağdur Akçakocalılar oldu. Belediyenin ödenmeyen faturalar ardından kesilen elektrikle ilgili nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu.