Doğal güzellikleri ve turizm altyapısı ile “Karadeniz’in Bodrumu”  olarak tanımlanan Akçakoca, hazine arazisinin az olması nedeniyle teşvikten yararlanamamasına  rağmen elindeki kozları iyi değerlendirmesi nedeniyle Düzce’nin işsizi en az olan ilçelerinden biri... Akçakoca’nın kozları ise Turizm, Tarım ve doğalgaz...

Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, son dönemde tekstil atölyelerinin sayısında artış yaşandığını, ilçede en az 500-600 bayanın bu atölyelerde çalıştığını ifade ederken, Fiskobirlik’ten aldıkları ve alt k atlarını otopark olarak kullanacakları her biri iki bin metrekare olan iki katı da bir tekstil firmasına vereceklerini, burada da Bin ila bin 200 kişinin  iş imkanı bulabileceğini ifade etti. İlçe merkezinin hemen dışında bulunan demir-çelik mamulleri üreten işletmelerin de bin kişinin üstünde istihdam sağladığını ifade eden Çiloğlu, denizden çıkarılan doğalgazın yanı sıra, petrol aramalarının da ilçede istihdama katkısı olacağını düşündüğünü ifade etti.

Petrol ve Doğalgaz rezervlerinin tükenmesinin ardından kuyuların kapatılması ve boruların kaldırılması için bir fon ayrılmasını sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Çiloğlu, bu çalışmaların doğal dokuyu etkilememesi için gerekli titizliği gösterdiklerini de belirtti.

Şehrin su ve kanalizasyon şebekesinin 2008 yılında yenileneceğini belirten Çiloğlu, su sıkıntısının radikal bir şekilde çözüleceğini ifade etti. Çiloğlu Sarıyayla ‘ya içme suyu olarak kullanmak amacıyla bir baraj kurulacağını söylerken “Biliyorsunuz DSİ Nüfusu 100 binin altındaki yerlere baraj yapmıyor, Akçakoca’nın nüfusu 30 bin civarında olmasına rağmen, girişimlerimiz sonucunda Sarıyayla’ya içme suyu depolamak için kurulacak 1 milyon 200 bin metreküp su depolayacak olan baraj için DPT’den onay almayı başardık. 2009 yılında da proje aşaması tamamlanacak. Akçakoca’nın su ihtiyacı yıllık 600 bin metreküp olduğu için de buradan köylere de su vermeyi düşünüyoruz” dedi.