Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Ramazan ayı nedeniyle tüm sürücüleri uyardı. Düzce'de kayıtlı araç sayısının 61 bin 350'ye Motorsiklet sayısının ise 10 bin 811'e ulaştığını belirten Kahraman, özellikle ramazan ayında kazaların önüne geçmek için ilave tedbirler aldıklarını açıkladı. Bugünden itibaren mahalle aralarında da trafik uygulamalarına başladıklarını açıklayan Kahraman, kazaların özellikle iftara yakın saatlerde yaşandığını belirterek sürücüleri uyardı ve hatayı düzeltme şansımız yok, acele etmeyelim ve kurallara uyalım dedi.

Huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmek istediklerini belirten Kahraman Özellikle Bayram'da yola çıkacak vatandaşlarımız araçlarının bakımlarını yaptırsınlar ve eksikliklerini gidersinler uyarısında bulundu. Geçen yıl Ramazan Bayramında Düzce'de 105 kaza meydana geldiğini ve bu kazaların 26'sının arkadan çarpma şeklinde oluştuğunu belirterek sürücülerin yola çıkarken mutlaka dinlenmiş, uykusunu tam almış olması şart dedi. Otoyollarda da Her 30 Km.'de bir kontrol yapılacağını belirten Kahraman, kazaları en aza indirgemek istediklerini söyledi.

Kahraman yapılan asayiş uygulamaları ve kontroller hakkında da bilgiler vererek, 2009 yılının ilk yedi aylık döneminde ehliyetsiz araç kullanan 254 kişi hakkında işlem yapıldığını, alkollü araç kullanan 126 kişinin ehliyetine el konulduğunu, 274 araca ise çeşitli nedenlerden ötürü işlem yapıldığını belirterek yapılan kontrollerde 3 bin 918 sürücünün de alkol kontrolünden geçirildiğini açıkladı.