Her kentte olduğu gibi Düzce'de de dikkat edilmesi ve üzerinde durulması gereken bir takım konular olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, bu noktada da geleceğin güvencesi olan gençlere ayrı bir önem verdiklerini belirtti.
Kahraman, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının başladığını ve eğitim kurumlarındaki şiddet olaylarının önüne geçilmesinin yanı sıra öğrencilerin art niyetli insanlara prim vermemeleri noktasında bir dizi tedbirler aldıklarını açıkladı.
Bu kapsamda kent genelinde uygulamaya konulacak olan 'Okuldan Sorumlu Polis Memuru Uygulaması' ile birlikte her okul için bir ekibin görevlendirileceğini ifade eden Kahraman, uygulamanın başta liseler olmak üzere tüm eğitim kurumlarını kapsadığını söyledi. Kahraman, sistemle birlikte okullarda istenmeyen olayların azalacağını belirterek,''Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte her okuldan bir polis memuru sorumlu olacak. Bu memur, okulun her kademesindeki görevlilerle 24 saat diyalog halinde olacak. Tüm bunların yanında okullardan sorumlu ekipler de hazır bulunacak'' dedi.